Açlık grevinde 30. gün: ‘Eşim aç, ben de yiyemiyorum’

KHK’yle atıldıkları öğretmenliğe dönmek için açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 30. günde. Özakça’nın eşi Esra Özakça, “Eşim açken, onun sevdiği şeyleri yiyemiyorum” dedi.

Yayınlanma: 06.04.2017 - 22:39
Abone Ol google-news

Meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen (34) ve öğretmen Semih Özakça’nın (28) işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi bugün 30. gününde... Yalnızca su ve şeker ile beslenen Özakça ve Gülmen’in sağlık durumlarının giderek kötüleştiği belirtiliyor. Açlık grevi süresince Özakça 8, Gülmen ise 4 kilo verdi. Özakça KHK’lar ile ihraç edilen öğretmen eşi Esra Özakça, “Eşim ve Nuriye Gülmen günlerdir aç. Eşim açken, eşimin sevdiği şeyleri yiyemiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Özakça’nın kendisi gibi sınıf öğretmeni olan ve eşiyle birlikte açığa alındıktan bir süre sonra göreve başlayan, ardından kısa bir süre sonra da meslekten ihraç edilen Esra Özakça, bu süreçte yaşadıklarını gazetemize anlattı. “Üst üste çıkan KHK’ler ile ihraç edileceğimi biliyordum, bu nedenle öğrencilerimle daha çok vakit geçiriyordum” diyen Esra Özakça, şöyle devam etti: “Çocuklarla kar topu oynuyorduk. O an aklımdan ya bir daha öğrencilerimle oynayamazsam düşüncesi geldi, doya doya oynadım. O akşam ise ihraç edildiğimi öğrendim. Öğrencilerime görevden atıldığımı söyledim. Israrla, ‘ama neden?’ diye sordular. Köyde yas havası oldu. Velilerim halen arıyor. İhraç kararının ardından 11 Mart’ta eşimin yanına giderek nöbet tutmaya başladım. Nöbet sırasında hiç tanımadığımız insanlarla tanıştık. Mücadelemiz giderek büyüdü. 24 saat alandayız. Herkese derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Soğuk olduğu için bir tenekede ateş yakıp ısınıyoruz. ‘Battaniyeye ihtiyaç var’ dedik. Battaniye geldi. ‘Odun lazım’ dedik. Odun yağdı. Eşim ve Nuriye Gülmen açlık grevinde. Bu aç kalınmış 30 gün değil. Aç kalınmış 30 gün, çarpı 24 saat. Eşim açken, sevdiği şeyleri yiyemiyorum. Sağlıklarına zarar gelmeden taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz.”

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen de somut bir kazanım elde edene kadar açlık grevlerini sürdüreceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler