Adliyedeki zorbalık yıldıramadı: Avukatlar adalet nöbetini sürdürecek

Gazetemizin tutuklu avukatlarıyla dayanışma için adliyede Adalet Nöbet’i tutarken polis saldırısıyla karşılaşan avukatlar haftaya yeniden oturma eylemi yapacaklarını açıkladı. Saldırıya tepki gösteren birçok avukat nöbete katılacaklarını söyledi. Yaralanan, dövülen avukatlar polis hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 07.04.2017 - 22:09
Abone Ol google-news

Gazetemizin Silivri’de tutuklu avukatları İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör için adalet isterken adliyede polis saldırısıyla yaralanan avukatlar suç duyurusunda bulunacak. Saldırıda burnu kırılan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanı avukat Gökmen Yeşil, “Kafamda şişlikler, sırtımda ve kalçamda darp izleri, ağrıları var. Burnum kırıldı. Önümüzdeki hafta içi ameliyat olacağım. Darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

İki ay tedavi

Saldırıda ayağı kırılan avukat Erkan Ünüvar ise bugün ameliyat olacak ve tedavisi nedeniyle iki ay mesleğinden uzak kalacak. Ünüvar, “Yere yatırıp kelepçelemek isterlerken ayağım ters döndü. İlk başta polis önemsemedi. Bayağı beklettiler o sırada ayağım şişti. Hastanede film çekilince kırık olduğu anlaşıldı. Sert bir müdahaleyi geçen bir şey bu. Hınç ve kin var” diye konuştu.

Gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan Kemal Aytaç şikâyetçi olacaklarını belirterek eylemin keyfi bir uygulamayla engellendiğini kaydetti.

‘Biz de varız’ dediler

Aytaç, “Birçok avukat arkadaşım beni aradı, haftaya nöbete katılmak istediklerini söylediler. Nöbet, saat 11.30- 12.30 arası olacak. Süreyi kısaltmamız bu olayla alakalı değil kendi tasarrufumuz. Birçok avukat arkadaşım beni aradı, haftaya nöbete katılmak istediklerini söylediler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler