Sefaköy'de hayır çalışması yapanlara satırlı saldırı

İstanbul Sefaköy'de Armoni Park Alışveriş Merkezi önünde hayır çalışması yapan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine satırlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda yaralanan olmazken saldırgan gözaltına alındı. Saldırıya ilişkin Birleşik Haziran Hareketi'nden açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 08.04.2017 - 16:16
Abone Ol google-news

<video:716559>

İstanbul Sefaköy'de bir alışveriş merkezi önünde hayır çalışması yapan Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyelerine satırlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi.

Olay saat 15.00'da Armoni Park Alışveriş Merkezi önünde yaşandı. 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum için hayır çalışması yapan BHH üyelerine, kamyonunu ani frenle durduran bir kişi satırla saldırdı. Saldırganın hayır çalışması yapanlara, "Burda hayır diye bağıramazlar", "Sürün bunları buradan", "Hayır demenize izin vermem", "Bunlar vatan haini" Ben bunların hepsini kaldırırım" diye bağırdığı öğrenildi. Olay yerine gelen polis, saldırganı bölgeden uzaklaklaştırdı. Birleşik Haziran Hareketi üyelerinin şikayetçi olması üzerine saldırgan gözaltına alındı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar yaşanan saldırıya tepki gösterdi, hayır çalışması yapanlara sahip çıktı. Saldırı anında oradan geçmekte olan bir vatandaş, "Bunlar 'evet' çıksa ne yapar" diye sitem etti.

BHH KÜÇÜKÇEKMECE MECLİSİ: UZAKTAN DUYDUĞUNUZ ÇAKALLARIN ULUMASIDIR

Saldırıya ilişkin Birleşik Haziran Hareketi Küçükçekmece Meclisi tarfanıdan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Sefaköy`de uğradığımız satırlı saldırı hakkında: Anketlerde, sokaklarda, pazarlarda, meydanlarda HAYIR`ın potansiyelini, gücünü ve motivasyonunu görenler ve dolayısıyla köşeye sıkışıp bundan korkanlar tarafından saldırıya uğradık.Olaydan yara alan yoldaşımız yoktur. Bu olayı Nazım`ın "uzaktan duyduğunuz çakalların ulumasıdır" dizesiyle özetlemek mümkündür. "Çakallar" emin olsunlar ki safları boş bırakmayacağız, çünkü biz biliyoruz ki bu kavga faşizme karşı bu kavga hürriyet kavgasıdır..

Şeriata faşizme başkanlığa geçit yok!
HAZİRAN ülkesini #HAYIR la kuracağız.Bataklığı kurutacağız!"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler