Güney Kore Başbakanı iki hafta önce bakın ne için istifa etti

Dünyanın birçok yerinde çeşitli kazalarda hükümetlerin başbakan ve yetkili bakanları istifalarını sunmuştu. Soma'da yüzlerce madencinin ölümüne neden olan maden faciası sonrası AKP Hükümetinin ne gibi bir yol izleyeceği merak konusu...

Yayınlanma: 14.05.2014 - 10:57
Abone Ol google-news
 
Türkiye, Soma'da yaşanan dehşeti iliklerine kadar hissederken yaşanan bu kötü olayın ardından görevdeki siyasi isimlerin nasıl hareket edecekleri merak ediliyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Soma madenleri ile ilgili verdiği önerge AKP tarafından reddedilirken bir kaç gün sonra yaşanan facia tüm ülkeyi yasa boğdu.
 
Madenden gelen ölü sayısı her geçen saat artarken sosyal medyada Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa edip etmeyeceği konuşuluyor.
 
Güney Kore Başbakanı istifa etmişti
 
Soma madenlerinde yaşanan bu olayın ardından akıllara geçtiğimiz günlerde Güney Kore'de yaşanan feribot kazası akıllara geldi. Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, en az 188 kişinin öldüğü feribot kazası sonrası hükümetine yöneltilen eleştirilerin ardından görevi bırakmıştı. Başbakan Chung Hong-won istifasını açıklarken, kazayı önleyemediği ve hükümeti kaza sonrası yeterince hızlı hareket etmediği için, feribottaki yolcuların ailelerinden özür diledi. Chung, "Kayıp ailelerinin çığlıkları yüzünden hala geceleri uyuyamıyorum" diyerek istifa etmişti.
 
AVM'nin çatısı çöktü Başbakan istifa etti
 
Letonya'nın başkenti Riga'da geçen hafta bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin öldüğü olay istifa getirdi. Başbakan Valdis Dombrovskis istifa etti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler