Adana'da iki kadın öldürüldü: 6 gözaltı

Adana’da iki kadının öldürülmesine ilişkin, katil zanlısı Doğan Barık ile biri çocuk toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 11.04.2017 - 13:35
Abone Ol google-news

Olay, merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Başak Mahallesi 999 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde olan amcası Arap Barık’ın eşi Senem Barık’ın, arkadaşı Zeliha Sevgilibaş ile birlikte fuhuş yaptığını öğrenen Doğan Barık, iki kadını silah zoruyla kaçırıp, Başak Mahallesi’ndeki boş araziye getirdi. Barık, daha sonra pompalı tüfekle Senem Barık ve Zeliha Sevgilibaş’ın başlarıyla birlikte vücudunun çeşitli bölgelerine ateş etti.
Barık ve Sevgilibaş, kanlar içinde yere yığılırken, Doğan Barık da olay yerinden yaya olarak hızla kaçıp kayıplara karıştı. Silah sesleri üzerine çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, Doğan Barık’ı olayda kullandığı silahla birlikte yakaladı. Durumu ağır olan iki kadın ise, sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturmasını derinleştirdi.

Söz konusu soruşturma kapsamında Doğan Barık’ın 17 yaşındaki kardeşi O.B., babası Ayhan Barık ile birlikte amcaları Davut ve Savaş Barık, dedesi Hikmet Barık da gözaltına alındı. Zanlılar, önce Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Baba Ayhan Barık, burada kendisini görüntüleyen gazetecilerin, “Cinayeti neden işlediniz?” yönündeki sorusuna da; “Cinayeti ben değil, oğlum işledi. Namus meselesi yüzünden yengesini öldürdü” yanıtını verdi. Zanlıların emniyetteki sorgusu da olayla ilgili soruşturma da sürüyor.

"SAÇLARINDAN SÜRÜKLEYEREK GÖTÜRDÜLER"
Cinayet Bürosu ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, öldürülen 32 yaşındaki Senem Barık ile 20 yaşındaki Zeliha Sevgilibaş'ın, 6 aydan bu yana oturduğu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinde inceleme yaptı. Ailelerinden uzakta kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışan Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş'ı, olaydan 6 saat önce iki otomobille gelenlerin zorla götürdüğünü anlatan komşuları, "Eve gelip kapıyı zorlayarak içeriye girdiler. Ellerinde bıçak vardı, kadınları saçlarından sürükleyerek arabalara doğru götürdüler. Komşular müdahale etmek isteyince, bıçakla tehdit edip, 'Bu namus meselesi, sadece korkutup bırakacağız, siz karışmayın' diye tehdit ettiler" diye bilgi verdi.
Aileden 6 kişiyi gözaltına alan polis, zanlıların olayda kullandıkları 2 otomobili de incelemek için Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine çektirdi. Birbirleri ile akraba olan Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş'ın, aile meclisi kararıyla öldürüldükleri ihtimali üzerinde duran polis, olay ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler