Kapadokya'daki balon kazaları masaya yatırılıyor

Ürgüp’ün Ortahisar Beldesi Üzengi Vadisi'nde pazar günü Fransa’nın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Vincent Caumontat’ın öldüğü, 20 kişinin yaralandığı balon kazasıyla ilgili soruşturma sürerken, bölgede üst üste meydana gelen balon kazaları masaya yatırılıyor.

Yayınlanma: 11.04.2017 - 15:53
Abone Ol google-news

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, balon kazasıyla ilgili soruşturmanın Cumhuriyet Savcılığı, Jandarma ve Sivil Havacılık Kapadokya Temsilciliği tarafından çok yönlü soruşturulduğunu, kaza yapan Göreme Balon Şirketi'ne ait balondaki GPRS kayıtlarının da incelendiğini söyledi. Kazaya balondaki bir yolcuyla pilotun kavgasının neden olduğu iddialarıyla ilgili olarak da Vali Aktaş, kaza kırım komisyonu ve jandarma kayıtlarında böyle bir bilginin bulunmadığını anlattı.

Vali İlhami Aktaş, perşembe günü Nevşehir Valiliği'nde yapacakları toplantıda balon kazalarını masaya yatıracaklarını anlattı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Baki Kesici’nin de kente geleceğini kaydeden vali Aktaş, onun da katılımıyla Kapadokya'daki balon sahipleri, işletmelerin yöneticileri ve balon pilotlarıyla geniş kapsamlı toplantı yapacaklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler