Gece yarısı soruşturmasını İrfan Fidan yönetiyor

Fethullah Gülen cemaatine yakın basın-yayın kuruluşlarında çalıştıkları gerekçesiyle 8 aydır tutuklu yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tahliye edilmelerinin ardından gece yarısı soruşturması ile tekrar gözaltına alınan müzisyen Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy'un aralarında bulunduğu 13 gazeteci hakkındaki soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın yürüttüğü ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.04.2017 - 09:27
Abone Ol google-news

Tahliye kararı veren mahkeme heyetini Twitter'dan hedef gösteren yandaş yazar Cem Küçük gözaltı işleminin ardından “Başsavcımız İrfan Fidan büyük bir hukuk adamı ve vatansever olduğunu yine ispatladı. Bu millet sizi seviyor Başsavcım” mesajını paylaşmıştı.

Temmuz ayındaki darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yakın basın-yayın kuruluşlarında çalıştıkları için tutuklanan 29 gazetecinin yargılandığı davanın 31 Mart tarihli duruşmasında savcı Göksel Turan mütalaasında Atilla Taş, Murat Aksoy, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar ve Oğuz Usluer olmak üzere 13 gazeteci hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliye edilmelerini talep etmişti. Mahkeme de savcının tahliyesini istediği kişilere tutuklu gazeteciler Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Muhammet Sait Kuloğlu'nu da ekleyerek toplamda 21 kişiyi tahliye etmişti. Tahliye kararının ardından yandaş yazarlar Cem Küçük Twitter hesabından “Adı belli FETÖ'cüleri tahliye eden savcı ve hakim meslekten ihraç edilecek” sözleriyle mahkeme heyetini hedef göstermişti.

Bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor

Küçük ve Tezcan'ın tehditlerinin ardından önce savcı Göksel Turan mütalaasında tahliye talep etmediği Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Muhammet Sait Kuloğlu'nun serbest bırakılmalarına itiraz etti, itiraz aynı gece saat 00.18'de bir üst mahkeme olan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Aynı gece peşi sıra saat 00.54'te savcı Turhan'ın tahliyelerini talep ettiği Atilla Taş, Murat Aksoy, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız darbeye teşebbüs iddiasıyla, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer de “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla yeniden gözaltına alınmıştı. Gözaltı işleminin ardından İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve duruşma savcısı açığa alınmıştı. 14 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 13 kişinin bugün savcılık sorgusu için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

Aynı suçlama: ByLock'lu telefonu aramak

Gözaltındaki Taş ve Aksoy'a emniyet sorgusunda, kriptolu mesajlaşma programı ByLock yüklü telefon hatlarıyla görüşme yapma suçlaması yöneltildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler