Şaibeli referanduma tepki gösteren doktor görevinden istifa etti, YSK'ye yürüyor

Türkiye, Yüksek Seçimi Kurulu’nun mühürsüz oyları geçerli sayma kararına tepkiler çığ gibi büyüyor. Üsküdar Hayır Meclisi üyesi Hülya Şen, YSK’nin aldığı kararı protesto etmek için yürüyüş eylemi başlattı.

Yayınlanma: 17.04.2017 - 18:13
Abone Ol google-news

Türkiye'de referandum sırasında oy pusulalarıyla ilgili gelen şikayetler üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir açıklama yaparak sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar verdi.

Ancak YSK'nin bu kararına muhalefet partilerinden tepki geldi. CHP Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu kararın "ciddi bir meşruiyet sorunu" yaratacağını söyledi. CHP parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Tezcan, ilgili kanuna atıfta bulunarak seçim devam ederken böyle bir açıklama yapılmasını "Seçimlerde sahteciliğe YSK eliyle izin verilmesi demektir" şeklinde nitelendirildi.

Hayır cephesinen tepki

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve HDP, Twitter hesaplarından sandık gözlemcilerine sayım bitene ve merkeze ulaştırılana kadar sandıkların başından ayrılmaması çağrısı yaptı.

YSK'nin mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin kararına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erol Aksünger, ayrıca Anadolu Ajansı'nın verilerinin YSK verileri ile tutarsızlık gösterdiğini ve ajansın sonuçları manipüle ettiğini iddia etti.

Yaşanan gelişmelere tepki gösteren bir başka siyasi de Milliyetçi Hareket Partisi'nden geçtiğimiz yıl ihraç edilen milletvekili Ümit Özdağ oldu. Özdağ, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararın Türkiye'yi perişan edeceğini söyledi ve "YSK suç işliyor" dedi.

YSK kararına tepki gösteren bir aile hekimi protestosuna sokağa taşıdı

Üsküdar Hayır Meclisi üyesi Hülya Şen, YSK’nin aldığı kararı protesto etmek için yürüyüş eylemi başlattı. Doktor olan Şen, bu sabah görev yaptığı Sağlık Bakanlığı’ndan da istifa etti.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Şen, “Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar ne benim içime sindi ne de on binlerce insanın içine sindi. Bizim günlerce kapı kapı gezerek yaptığımız çalışmalar YSK’nın hukuksuz bir kararıyla heba oldu. Dün akşam evde bu kararı duyunca bunu kabullenemedim. Sabah kamuda görevimden istifa ettim. Ve YSK’ya yürüme kararı aldım” dedi.

Aile hekimi olan Hülya Şen, uzun zamandır Anadolu Liseleri’nin proje okullara dönüştürülmemesi için kampanya yürüten “proje değilsiniz” kampanyasının da üyesi.

Yürüyüş için Kadıköy’e geldiğinde “proje değilsiniz” tişörtü vardı. Aralarında CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve Üsküdar’daki hayır kampanyası yürüttüğü arkadaşları “emin misin?” diye sordu. Ama Şen kararlıydı.

Daha sonra üniversite öğrencisi kızı ve arkadaşları Kadıköy’de oturduğu kafeye geldi. Onların da yolundan çevirmeye girişimleri sonuçsuz kaldı. Ve YSK protestocusu ilan ettiği gibi saat 15.00’de Kadıköy’den Ankara’ya doğru yürümeye başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler