MİT'e ait tırı durduran firari savcı adliyeye sevk edildi

Hatay'da MİT'e ait tırı durdurarak arama yapmak isteyen ve itiraz eden MİT görevlilerini tehdit ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Yaşar Kavalcıoğlu, İstanbul'da sorgusu devam ediyor.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 11:31
Abone Ol google-news

<video:723172>

 

Şüpheli hareketleri üzerine yakalandı
MİT'e ait TIR'ı Hatay'da durdurarak arama yapmak isteyen ve itiraz eden MİT görevlilerini tehdit ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan eski Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı Yaşar Kavalcıoğlu Harem Otogarında yakalandı.

ADLİYESE SEVK EDİLDİ 

MİT tırlarını Hatay’da durduran firari savcı Yaşar Kavalcıoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakkında “Devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme”, “siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan idare etme” gibi suçlardan 7 ayrı arama kaydı bulunduğu öğrenilen firari savcı, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Firari savcı Yaşar Kavalcıoğlu’nun, herhangi bir eşgal değişikliğine ihtiyaç duymadığı gözlendi.
Firari savcının gözaltına alındığında üzerinden kurum kimliği, 4 adet hafıza kartı, bir adet USB bellek, bir adet tablet, 790 TL ve 600 dolar çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler