Referandumdan önce yüzde 55-60 diyen Erdoğan: 1-0 ya da 5-0 kazanmanın bir önemi yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da yapılan referanduma dair “1-0 ya da 5-0 kazanmışsın bir önemi yok, önemli olan maçı almaktır” dedi. Erdoğan, sistem değişikliğinin Türkiye tarihinde bir demokratik dönüş olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 19:48
Abone Ol google-news

CNN International’a konuşan Cumhuriyet Recep Tayyip Erdoğan referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"14-15 yıldır ‘diktatör’ ifadesini kullanıyorlar. Diktatörlüklerde başkanlık sistemi olacak diye bir şey yok.Burada sandık var. Demokrasi gücünü halktan alır, bu da milli iradededir.1-0 ya da 5-0 kazanmışsın bir önemi yok, önemli olan maçı kazanmaktır."

Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin "ABD başkanı Trump'tan telefon görüşmesinde olumlu sinyaller aldım" dedi.

Geçen haftav CNN Türk canlı yayınına katılan Erdoğan referanduma ilişkin  "Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi 'evet' istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir. 'Evet' lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oran, 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var." demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon