Gazetemiz muhasebe çalışanı Emre İper geçici koğuşta, ailesiyle görüşemiyor

Gazetemiz muhasebe çalışanı Emre İper’in Silivri Cezaevi’ndeki ikinci günü. İper, geçici koğuşta tutuluyor. İper, ailesiyle, avukatlarıyla ise kalıcı koğuşa geçtikten sonra görüşebilecek.

Yayınlanma: 19.04.2017 - 19:29
Abone Ol google-news

Gazetemiz muhasebe çalışanı Emre İper, Twitter paylaşımları ve KOM Daire Başkanlığı’nın üç satırlık bilgi notu nedeniyle önceki gün tutuklanmıştı. İper’in telefonunda ByLock olmadığı bilirkişi incelemesiyle ortaya çıkarılabileceği halde, çalışanımız özgürlüğünden yoksun bırakıldı. Avukat Celal Ülgen, Montesquieu’nun, “Yasanın koruması altında ve adalet adı altında yapılan zulümden daha büyük zulüm yoktur” sözüne dikkat çekerek, İper’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Ülgen, İper’in tutuklanmasını Cumhuriyet’e şöyle değerlendirdi:

“ByLock kullanıcısı olmadığını belirtmesine ve bu iddia ile ilgili imajı alınmış cep telefonunda bilirkişi incelemesi talep etmesine rağmen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın (KOM) ByLock kullandığı yolundaki bilgi notu nedeniyle tutuklanması akla şunu getirmektedir. İktidar kendi yandaşları içindeki ByLock kullanıcılarını koruyup kollamakta ancak tutuklanmasını istediği kişiler için de ByLock iddiasını ileri sürerek geçerli bir tutuklama nedeni yaratmak istemektedir. Ancak KOM Daire Başkanlığı’nın iddiası somut bilgi ve belgeler ile doğrulanmadığı sürece bunun tutuklama nedeni yapılması düşünülemez. Cumhuriyet gazetesi iddianamesinde de bu yönde hukuk dışı sayılacak verilerin tutukluluğun devamı için gerekçe gösterildiğini görmekteyiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler