Yurttaşlar sokağa çıktı... 'Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor!'

'Hayır' eylemleri ülkenin birçok yerinde binlerin katılımıyla bugün de devam etti.

Yayınlanma: 19.04.2017 - 20:27
Abone Ol google-news

 16 Nisan referandum sonucunu ve YSK'nin skandal kararını protesto etmek için yurttaşlar birçok şehirde sokaklara çıkmaya devam ediyor. Binlerce yurttaş sloganlar atarak başkanlık sistemine karşı çıktı.

İSTANBUL

<video:724366>

Beşiktaş'ta referandumu ve YSK'yi protesto etmek için bir araya gelen yurttaşlar sloganlar atarak başkanlık sistemine karşı çıktı.

<video:724375>

Kadıköy Bahariye'de toplanan grup şaibeli referandum kararını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.Binlerce yurttaş sloganlar atarak Kadıköy YSK Binası'na yürüyüdü.

İkitelli Atakent Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda referandumu protesto etmek için yurttaşlar toplandı.

Avcılar'da toplanan yaklaşık 100 kişilik grup da, henüz resmi sonuçları açıklanmayan referandum sonuçlarını bu akşam da protesto etti.Trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde bir araya gelen grup, 'Hayır bitmedi daha yeni başlıyor' yazılı pankart taşırken 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Hayır bitmedi mücadeleye devam' sloganları atarak düdük çaldı. Zaman zaman alkışlı protesto yapan grup, Belediye Havuz Meydanı önüne kadar yürüyerek eylemlerini bir süre daha devam ettirdi.

ANKARA

Kuğulu Park, Tuzluçayır ve diğer ilçelerde bir araya gelen yurttaşlar seçim sonuçlarına ve YSK’nin mühürsüz oyları kabul etmesine referandum sonuçlarının açıklanmasının dördüncü gününde de tepki gösterdi. Eylemlere karşı her yerde polisin yüzlerce kişi ile barikat oluşturması ise dikkat çekti. Oylarının çalındığını, seçimlerin şaibeli olduğunu belirten yurttaşlar, “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor”, “Diktatöre teslim olmayacağız”, “Hırsız var” sloganları attı. 

ANTALYA

Antalya bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi partiler, 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandumda YSK'nin mühürsüz pusula ve zarfları geçerli saymasına ilişkin kararını Attalos Heykeli önünde protesto etti. '#Hayır Daha Bitmedi, Hayır Kazandı YSK Çaldı' pankartı açan grup, basın açıklamasının ardından grup Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde yürümek isteyen gruba polis engel oldu.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de tartışmalı geçen referandumu protesto etmek amacıyla Eskişehir Hayır Platformu bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, cevaplanması gereken birçok soru cevap buluncaya kadar gayri resmi olarak açıklanan sonucun geçersiz görüneceği vurgulandı.

BURSA

YSK'yi protesto amacıyla Bursa Demokrasi Güçleri öncülüğünde bir grup, Setbaşı’nda bir araya geldi. Buradan Heykel'e yürümek isteyen gruba, OHAL kapsamında Valilik tarafından izin verilmedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Setbaşı'nda grup adına açıklama yapan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, "YSK’nın oylamalar sayılırken yasalara aykırı bir şekilde yaptığı açıklamayla referandumda ‘Evet’ grubunun kazandığı görüldü. Biz YSK’nın yasadışı yaptığı bu uygulamayı tanımıyoruz. Bu oylamanın tekrar edilmesi gerekir. Biz aslında burada toplanıp, Atatürk anıtına kadar yürüyüp, basın açıklamasını orada yapacaktık. Ancak OHAL gerekçesiyle Bursa Valiliği’nin aldığı kararla bize izin verilmedi. Sadece basın açıklaması yaptık” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

MUĞLA

Muğla'da Sınırsızlık Meydanı'nda buluşan yurttaşlar 'Hayır'ına sahip çıkıyor.

Bodrum Belediye Meydanı'nda saat 19.00'da toplanan vatandaşlar, tencere tava çalarak YSK'yı protesto etti. Vatandaşlara CHP İlçe Başkanı Recai Seymen de destek verdi. İzmir ve 10. Yıl Marşı'nı okuyan eylemciler, 'Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor', 'Evet devletin hayır milletin', 'YSK darbesine hayır', 'Her yer hayır, her yer direniş' sloganları attı. Herhangi bir açıklama yapmayan grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler