24 Nisan yıldönümünde '102 yıl oldu, yüzleşin' etkinliği

1915 Olayları hakkında anma etkinlikleri kapsamında İstanbul’da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 24.04.2017 - 10:47
Abone Ol google-news

24 Nisan Ermeni Soykırımı iddiası için Anma Etkinlikleri kapsamında İstanbul’da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlik için ilk adres Sultanahmet Meydanı.

1915 Olaylarında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla İnsan Hakları Derneği, İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, 102 yıl önce sürgün edilen Ermeni aydınlarının tutulduğu ve bugün Türk İslam Eserleri Müzesi olarak faaliyet gösteren cezaevi önünde saat 12.00’de ilk etkinliği gerçekleştirecek. Bu anmaya daha sonra Avrupa Irkçılık Karşıtları Taban Hareketi (EGAM) ile aralarında Avrupa Parlamentosu üyelerinin de bulunduğu Avrupa ırkçılık karşıtı kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir heyet katılacak.

 Bir diğer anma etkinliği de 2011’in 24 Nisan’ında zorunlu askerliğini yaparken vurularak öldürülen er Sevag Şahin Balıkçı’nın mezarı ziyaret edilerek gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te Balıkçı’nın Şişli’deki mezarı başında gerçekleşecek anmayı ise her yıl saat 19.15’te gerçekleştirilen kitlesel anma izleyecek.

 Taksim Tünel Meydanı’nda düzenlenecek kitlesel anmanın bu yılki ana teması yüzleşme olacak. Anmada, devletin yanı sıra toplumun tüm kesimlerine, “102 yıl oldu, yüzleşin” çağrısı yapılacak.

‘GÜNCEL BİR SORUN’

 Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu Temsilcisi Şenol Karakaş da, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin Ermeni soykırımının bir yanıyla güncel bir sorun olduğunu gösterdiğini aktardı. Karakaş, “Sevag Balıkçı askerdeyken öldürüldü, Samatya’da Maritsa Küçük katledildi. Buna benzer sayısız mesele var. Bunların temelinde Ermeni aydınların, kanaat önderlerinin öldürülmesi ve bununla hesaplaşılmaması yatıyor” diye konuştu.

PROGRAM

24 Nisan’da gerçekleştirilecek anma programı şöyle:

* Saat 12.00’de Sultanahmet Meydanı’nda anma düzenlenecek.

* Saat 15.00’te askerde katledilen Sevag Balıkçı Şişli’de bulunan mezarı başında anılacak.

* Saat 19.15’te Tünel Meydanı’nda anma gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler