81 ilde FETÖ operasyonu: Bin 9 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ- PDY ' ye karşı operasyon başlatıldı. Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 81 ilde çok sayıda kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 72 ilde bin 9 şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti.

Yayınlanma: 26.04.2017 - 09:19
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 72 ilde bin 9 mahrem imamın gözaltına alındığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir" denildi.

"4 bin 900 kişi hakkında gözaltı kararı"

İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, 'FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu öne sürülen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği belirtildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdi. Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi.

İstanbul'da 172, Bursa'da 51, Kayseri'de 40 Eskişehir'de 17, Konya'da 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı... 81 ilde operasyonlar devam ediyor 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler