Taksim, Beşiktaş ve Gayrettepe'de 1 Mayıs müdahalesi: Onlarca gözaltı

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda yasaklanan Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti. Taksim, Beşiktaş ve Gayrettepe'te 165 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 01.05.2017 - 09:17
Abone Ol google-news

<video:731296>

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde demir bariyerle kapatılan, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Taksim'de 2 kadın eylemci pankart açtı. 

Saat 08.45'te Taksim Meydanı'nı çevreleyen demir bariyerlere gelen 2 kadın üzerinde , “Mücadele Birliği. Fabrikalar tarlalar siyasi iktidar her şey emeğin olacak" yazan pankart açtı.

Eylemci kadınlara ilk olarak trafik polisleri müdahale etti.

Gözaltına alınan kadınlar polis aracına bindirilip götürüldü.


TAKSİM'E GİRMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE - VİDEO

<video:731433>





 

<video:731360>

BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE

Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na yürümek isteyen yaklaşık 30 kişilik HKP'li grup, polisin müdahalesinin ardından gözaltına alındı.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'na gelen Halkın Kurtuluş Partisi'ne üye yaklaşık 30 kişilik grup Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Polis ekipleri Beşiktaş Meydanı'nda grubun önünü kesti.

Polis ekipleri gruba müdahale etti. Grup üyeleri tek tek gözaltına alınırken arbede yaşandı.

Gözaltına alınanlar daha sonra çevik kuvvet otobüsüne bindirilerek, polis merkezine götürüldü.

GAYRETTEPE'DE DE POLİS MÜDAHALESİ

<video:731412>

Gayrettepe'de toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Taksim'e yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, grubu önce uyardı. Ancak yürüyüşte ısrar eden göstericiler polisin uyarılarına aldırmadı.

Bunun üzerine polis ekipleri göstericilere boyalı mermilerle müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.

Ara sokaklarda çok sayıda eylemci gözaltına alındı. 

Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamasında olay: Polis havaya ateş açtı - VİDEO<video:731458>

1 Mayıs İstanbul Kriz Masası, Taksim’e yürüdüğü için gözaltına alınanların sayısına ilişkin açıklama yaptı. Saat 12.30 itibariyle İstiklal Caddesi, Talimhane, Beşiktaş, Gayrettepe, Zincirlikuyu, Okmeydanı’nda 105 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, gözaltıların bir kısmının polis merkezlerine götürüldüğü bir kısmının da araçlarda bekletildiği ifade edildi.

EMNİYET: 165 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında yaşananlara ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköy ilçelerinde 139 kişi izinsiz yürüyüş yapmaktan, 17 kişi pankart açmaktan, 3 kişi yol kapatma amacıyla zincir taşımaktan, 3 kişi taşkınlık çıkartmaktan, 3 kişi havai fişek ve flama taşımaktan olmak üzere toplam 165 kişi gözaltına alındı." denildi. 

1 MAYIS'A İLİŞKİN YAPILAN 3 OPERASYONDA 18 GÖZALTI
 
Açıklamama şöyle devam etti: "Terör örgütleri adına yapılacak korsan gösteri ve şiddet eylemlerinin önlenmesine yönelik Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş ilçelerinde dün ve bugün yapılan çalışmalarda 85 molotof kokteyli, 3 havai fişek, 95 tane boya dolu şişe ile yüz kapama maskesi ve flamalar ele geçirilmiştir. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında toplanacak grupların içerisine girerek taşlı-sopalı korsan gösteri eylemleri başlatarak grupları bu yönde terör örgütleri adına yönlendirecekleri değerlendirilen kişilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonrasında; Beyoğlu, Zeytinburnu, Esenler ve Maltepe İlçelerinde yapılan 3 operasyonda 18 kişi gözaltına alındı."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler