Ünlü çiğ köfte zincirinin sahibine müebbet istendi

Fethullah Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen TUSKON’a yönelik yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. 900’e yakın şubesi bulunan ünlü bir çiğköfte markasının ortaklarından Çetin Tekdemir de yer alıyor. Üç ortaklı markanın ortaklarından Tekdemir hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi bulunuyor.

Yayınlanma: 04.05.2017 - 11:56
Abone Ol google-news



İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim’in imzasını taşıyan iddianame 120 sayfadan oluşuyor. Şüpheli listesinin bir numarasında, terörist Fetullah Gülen yer alıyor. İddianamede yer alan isimler arasında, şirketleri TMSF denetimine alınan Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü gibi isimlerin yanı sıra, gıda sektöründe bilinen çok sayıda markanın ortağı da bulunuyor.

900 ŞUBESİ BULUNUYOR

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Türkiye genelinde 900’e yakın şubesi bulunan ve sektörün en büyüğü konumundaki ünlü çiğköfte markası Komagene'nin ortaklarından Çetin Tekdemir (45) de soruşturma kapsamında 8 Eylül’den bu yana tutuklu. İddianamede beyanları yer alan ve 2009-2013 döneminde FETÖ görev alan gizli tanık “Boran”ın iddiasına göre Çetin Tekdemir halen örgütü savunan, önceki dönemde de mali destek veren isimlerden biri.

Dosyasının şüphelileri arasında yer alan Yüksel Nalbant ise ifadesinde, 2004 yılı sonrası cemaat sohbetlerine katıldığını, toplantıların ise Çetin Tekdemir’in bir yakının evinde yapıldığını öne sürdü. İddianameye göre, Çetin Tekdemir, bir ara kaynak sıkıntı içinde olan Bank Asya’nın finansal olarak güçlendirilmesi için bankadaki hesabına para yatırdı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

2013 yılı Aralık ayında bu bankadaki bakiyesi 114,5 lira olan Çetin Tekdemir'in Ocak 2014’teki bakiyesi ise 47 bin 599 TL olarak kayıtlarda göründü. İddianamede, Tekdemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler