Soma faciasında flaş gelişme

Savcı, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ı, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest bırakılması istemiyle Can Gürkan dışındaki 5 kişiyi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

Yayınlanma: 19.05.2014 - 08:25
Abone Ol google-news

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile 5 kişi daha sabah saatlerinde Soma Adliyesi'ne götürüldü. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ı, denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest bırakılması istemiyle Can Gürkan dışındaki 5 kişiyi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Sabah saatlerinde adliye binasına götürülen Can Gürkan içeriye girerken, "Zamanı gelince konuşacağız" demişti. Geceyi İlçe Jandarma Komutanlığında geçiren Can Gürkan'ın burada, olayda kendisinin ve şirketinin bir ihmalinin sözkonusu olmadığını, yaşanan olayın bir kaza olduğunu söylediği öğrenildi. 

 

CAN GÜRKAN ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİ


5 KİŞİ CEZAEVİNDE 

Maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında dün adliyeye sevkedilenlerden İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden mühendisleri Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, Vardiya Amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık tutuklanarak Yeni Şakran Cezaevi'ne gönderildi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de dün geceyarısına kadar olduğu gibi bugün sabah saatlerinde de adliyede gelişmeleri izledi.

SOMA A.Ş'DEN DEN AÇIKLAMA

Soma'daki maden faciası ile ilgili olarak gözaltına alınan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın oğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO'su Can Gürkan'ın jandarmadaki fotoğrafı ortaya çıktı.Can Gürkan'ın hakkındaki gözaltı kararını bu sabah öğrendiği ve jandarmaya teslim olduğu öğrenildi. Bu arada Soma Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı belirtildi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. 'nin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı'nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma'da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan'ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir. Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır. Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz."

Kahreden görüntü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler