İranlı medya patrounun infazında yeni gelişme

İranlı medya patronu Saeed Karimian(47) ve Kuveytli iş ortağı Muhammet Mer Almutairi’nin lüks araçlarının içinde infaz edilmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Cinayet anının güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 09.05.2017 - 15:52
Abone Ol google-news

Şüphelilerin yaktıkları aracın içinde bulunan yangın nedeniyle tahrip olmuş, 9 mm tabancayla ilgili hazırlanan ön raporda, olayda kullanılan silahlardan biri olduğu belirtildi. Polis şüphelilere ulaşmak için cinayetten önce ve cinayetten sonra havalimanı ve sınır kapılarındaki binlerce saat kamera görüntüsü ve bilgiyi incelemeye aldı. Öte yandan güvenlik kameraların cinayet anını görüntülediği ortaya çıktı.

10 GÜN ÖNCE MEYDANA GELMİŞTİ

Maslak, Ayazağa caddesi üzerinde 30 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen esrarengiz olayda çarşaf giyen iki kişi tarafından açılan ateş sonucu iki işadamı araçlarının içinde öldürülmüştü. Saldırganların olay sırasında kullandıkları araç ise kısa bir süre sonra yakılmış olarak bulunmuştu.

ARAÇTA BULUNAN SİLAHLA İLGİLİ ÖN RAPOR HAZIRLANDI

Şüphelilerin yaktığı araçta bıraktığı kamuoyunda hayalet silah olarak bilinen Glock marka 9 mm tabancayla ilgili incelemeye devam ediliyor. Büyük bölümü plastikten yapılan Glock marka silahın araçta çıkan yangın sırasında büyük ölçüde tahrip olduğu bu nedenle üzerinde herhangi bir parmak izi bulunmadığı öğrenildi. Öte yandan namluda yapılan ilk incelemede silahın olayda kullanıldığı tespit edildi. Kesin sonuç için incelemelerin devam ettiği öğrenildi.

Polis, son derece profesyonel olduğunu düşündüğü katilleri yakalamak için her türlü ihtimali değerlendiriyor. Havalimanı ve sınır kapılarında cinayetten önce ve sonra tutulan tüm güvenlik kamera görüntüleri ile giriş çıkış bilgileri inceleme altına alındı. Polis bu bilgiler arasında cinayetten önce yurda girip daha sonra yurt dışına çıkmış muhtemel şüphelilerin izi sürüldüğü belirtildi. Şu ana kadar birçok kişiyle ilgili bilgi ve görüntülerin tarandığı öğrenildi.

CİNAYET ANI GÜVENLİK KAMERALARI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan cinayet anının da güvenlik kamera görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde cinayet anında katillerin bulunduğu aracın, kurbanların bulunduğu aracın önünde seyir halinde görüldüğü öğrenildi. Şüphelilerin, dikiz aynasından arkadan gelen aracı takip ettikleri, yanlarından geçip bir viraja girerken aniden hızlanarak, kurbanların bulunduğu aracın önünü kestiklerinin görüldüğü belirtildi. Kara çarşaf giyen şüphelilerden sağ tarafta oturanın araçtan inmeden ateş ettiği, çalıntı aracı kullanan diğer şüphelinin ise araçtan inerek ateş ettiğinin tespit edildiği öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN KULLANDIĞI ARAÇ, ÇALINDIĞI 2015 YILINDAN BU YANA İLK DEFA ORTAYA ÇIKMIŞ

Bu arada şüphelilerin kullandığı 2015 yılında çalınan lüks ciple ilgili de soruşturma sürüyor. Yapılan güvenlik kamera incelemesinde lüks cipin, çalınmasından bu yana hiçbir güvenlik kamerası ya da plaka tanıma sistemine takılmadığını tespit etti. Olay günü de çalıntı aracın sadece cinayet anını gören kamera kayıtlarında görüldüğü, daha önce veya daha sonra hiçbir görüntüsünün bulunmadığı öğrenildi. Bu da şüphelilerin aracı çalındığı günden, olay gününe kadar kapalı bir garaj ya da kamera olmayan bir alanda sakladıkları olasılığını gündeme getirdi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

İstanbul'daki karanlık suikastte çarpıcı iddia: İranlı kızları Arap şeyhlerine...

Sarıyer'de öldürülen İranlı iş adamı için İran Dışişleri'nden soruşturma talebi

İşte Sarıyer’deki infazın şüphelisi

CİP'le yol kestiler... İstanbul Sarıyer'de El Alem Tv temsicisine 27 kurşun: 2 ölü

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler