Edirne Bando ve Ciğeri Festivaline hazır

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 12-13-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivale yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdiği için, tur operatörlerinin yaptığı açıklamaya göre Edirne’de otellerde yer bulunmuyor.

Yayınlanma: 10.05.2017 - 13:32
Abone Ol google-news

Ahmet Külsoy-Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Bando ve Ciğer Festivali 12 Mayıs 2017 Cuma günü saat 17.30’da, Festival Korteji’nin toplanması ve Belediye önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının ardından Saraçlar Caddesi’nde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açılış konuşması ile festivale katılan bando ekiplerinin mini tanıtımı ve gösterileri gerçekleştirilecek.

Hem yurt içi hem de yurt dışından vatandaşların yoğun ilgisi beklenen festivalin ikinci gününde etkinlikler saat 18.00’de Zübeyde Hanım Parkı’nda başlayacak. 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 20.30’da, festivale katılan bando ekipleri Saraçlar Caddesi ve Barış Parkı ‘Suni Gölet’te konser verecek. 14 Mayıs 2017 Pazar günü, saat 17.00’de Ciğerci Esnafının Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinlikler, Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. Saraçlar Caddesi’nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından, ’Acı Biber Yeme Yarışması’ düzenlenecek. Festivale katılan bando ekipleri konser verecek. 7. Bando ve Ciğer Festivali, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 17.00’de halka ücretsiz ciğer ikramının yapılmasıyla son bulacak.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "Yerli turistlerden çok Yunanistan Bulgaristan ve dağılan Yugoslavya ülkelerinden turist bekliyoruz. 3 aydır yoğun bir şekilde yurt içi ve yurt dışı tanıtımları yaptık. Tur operatörleri otellerde yer bulamadıklarını ifade ediyorlar. Açıkta kalan yerli ve yabancı dostlarımızı gerekirse evlerde ağırlayacağız. Kimseyi sokakta bırakmayacağız. Tava Ciğeri Festivalinin ünü Balkanlara ve Avrupa içlerine kadar ulaştı"dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Edirne tarihi ile kültürü ile sosyal etkinlikleri ile bir Avrupa kentidir. Bu festival bizim birlik beraberlik dostluk kardeşlik harcımızdır. Edirne’de bu yıl düzenlediğimiz  7. Bando ve Ciğer Festivali ile Turist sayısını beklenin üstüne çıkardık. Avrupa kapılarını açmasa bizim kapılarımız her zaman dostluğa kardeşliğe açıktır."

Öte yandan festival nedeniyle Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardığı belirtildi. Festivalde dikkat çeken başka bir noktanın ise, Roman vatandaşların festival organizasyonunda etkin şekilde görev alması olduğu ifade edildi.

FESTİVALİ PROGRAMI

 12 MAYIS 2017 CUMA (1 GÜN )

 17:30 Kortejin Belediye Önünde Toplanması

18:00 Festival Kortejinin Atatürk Anıtı'na Hareketi

18:15 Atatürk Anıtı'na 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali çelenginin sunumu

Edirne Belediye Bandosu Eşliğinde Saygı Duruşu

Katılan Tüm Bando Ekipleri Eşliğinde İstiklal Marşı Okunması

18:30 Atatürk Anıtı'ndan Saraçlar Caddesi Sahne Önüne Hareket

18:40 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin Açılış Konuşması

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan

19:00 Festivale katılan tüm Bando Ekiplerine Teşekkür Plaketlerinin Takdimi

Bando Ekiplerinin Mini Tanıtımı ve Gösterileri

13 MAYIS 2017 CUMARTESİ (2 GÜN)

18:00 Kortej Yürüyüşü

Festival Kortejinin Zübeyde Hanım Parkı'nda Toplanması ve Mega Park'a Hareket

20:30 Katılımcı Bando Ekiplerinin Gösterileri (Saraçlar Caddesi) ve (Barış Parkı - “Suni Göletö)

14 MAYIS 2017 PAZAR (3 GÜN)

 17:00 Ciğerci Esnafının Toplanması (Atatürk Anıtı)

Atatürk Anıtı'na Ciğerci Esnafının 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali Çelenginin Sunumu

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Festival Kortejinin Saraçlar Caddesi'ndeki Sahne Önüne Hareketi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın Konuşması

Acı Biber Yeme Yarışması

17:30 Ciğer Pişirme, Tanıtım Yapılması ve Halkımıza Ücretsiz Ciğer İkramı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler