Balıkesir'de Atatürk'e hakarete tepki

BALIKESİR'deki sivil toplum kuruluşları, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda Atatürk'e hakaret edilmesini, basın açıklamasıyla protesto etti.

Yayınlanma: 11.05.2017 - 15:45
Abone Ol google-news

BALIKESİR'deki sivil toplum kuruluşları, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda Atatürk'e hakaret edilmesini, basın açıklamasıyla protesto etti. Atatürk'e hakaret edenlerle birlikte onları cesaretlendirenleri de kınadıklarını söyleyen grup, iktidarı göreve çağırdı.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Eğitim-İş, Anneler Derneği Balıkesir şubeleri, Balıkesir İş Kadınları Dayanışma Derneği, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı, Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Balıkesir Yazarlar Şairler Derneği'nin ortaklığında Yeşilli Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme; CHP ve Vatan Partisi yöneticileri de destek verdi. Türk bayraklarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Atatürk'ün kalpaklı bir portresi de meydana konuldu.
Programda Atatürk'e hakaret edildiğini hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner, "Kimi Atatürk'ün annesine iftira attı, kimi manevi kızına dil uzattı. Bunlar, tescilli Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarıdır. Söylemleri hiçbir belgeye dayanmıyor, bilimsellikten uzak. Sinsi ve korkaklar. Atatürk'e saldırmanın mümkün olmadığı dönemlerde inlerine siniyorlar, fırsat bulduklarında saklandıkları yılan deliklerinden başlarını çıkarıyor, zehirlerini saçıyor, kinlerini kusuyorlar" dedi.

"HAİNLERİ CESARETLENDİRENLER VAR"
Açıklamasını sürdüren Başkan Öner, "Elbette bunları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna, açıkça ve basın yoluyla hakaret edebilecek kadar cesaretlendirenler var. Bu alçakça iftiralara karşı sessiz kalınması, hiçbir tepki gösterilmemesi bunun bir kanıtıdır. Türkiye'nin kurucu cumhurbaşkanına yapılan hakaretlere karşı durmak öncelikle bugün cumhuriyeti, devletini yöneten siyasi yapının görevi olmalıdır. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü sağlayan, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ulusun kalbinde sonsuza dek yaşayacağı inancı ile bu hakaretleri yapan ve onları cesaretlendirenleri nefretle kınıyor ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz" dedi.
Etkinlikte emekli öğretmen Mustafa Keser de Atatürk için yazdığı bir şiiri okudu. Basın açıklamasına katılan vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Gün gelecek devran dönecek, hainler halka hesap verecek" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem, sessizce sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler