Sivas'tan açıklık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubesi, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattığı açlık grevine destek verdi.

Yayınlanma: 13.05.2017 - 16:07
Abone Ol google-news

KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özgür Baştürk, sendika binasında düzenlediği basın açıklamasında KHK'lar ile açığa alınan ve görevden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattığı açlık grevlerinde kritik sürece girildiğini söyledi. Baştürk şu ifadeleri kullandı:

"KHK'lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bağlı sendikalarımızın 3 bin 249 üyesinin de içinde olduğu 105 bini aşkın kamu emekçisi ihraç edilmiş, bugün itibariyle 700 dolayında arkadaşımız ise açığa alınmıştır. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen sendikamız Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Ankara'da kendi özgür iradeleriyle 'işimi geri istiyorum' talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde 66'ncı güne girmişlerdir. Konfederasyonumuz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler