Meslek odaları ve sendikalardan Soma anması

Soma’ da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının üçüncü yıl dönümünde, meslek odaları ve sendikalar tarafından düzenlenen basın açıklamasında, “Maden emekçilerini büyük bir saygıyla anıyor, yaşanan acıyı unutturmayacağımızı ifade ediyoruz” denildi.

Yayınlanma: 13.05.2017 - 16:12
Abone Ol google-news



Beyoğlu Tünel Meydanı’nda saat 13.00’de düzenlenen basın açıklamasında, hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Basın açıklaması sırasında,  “Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız” diye pankart açıldı. “Madencinin kaderi ölüm değildir”, “Madencinin feneri sönmeyecek”diye slogan atıldı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi’nin okuduğu meslek odaları ve sendikaların ortak basın açıklamasında; “İş cinayetlerini kader ve fıtrat olarak değerlendiren anlayış son bulmadan, bu ve benzeri adeta geliyorum diyen faciaları engellemek mümkün değildir. Soma’da yaşanan kaza değil, cinayettir. Bu katliamın gerçek sorumluları hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir. Ne yazık ki, böylesine büyük bir facianın ardından, sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma Davası, bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir” dedi.

Çiftçi "Soma faciasından bugüne değişen bir şey yok"

Basın açıklamasında Adil Çiftçi; “Ülkemiz, iş cinayetlerinde, işçi ölümlerinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. Soma’dan bugüne değişen bir şey yok, bizlerin de öfkesi ve acısı çok taze. Çünkü esas sorumlular hesap vermekten kaçmaktadırlar. Sorumlular hesap vermeden, bizlerin de öfkesi dinmeyecek, yüreği soğumayacak.. Soma’yı unutmayacağız, unutulmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.Basın açıklaması  sırasında, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler