'Buradaki kalabalık ve coşku en iyi cevap'

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak isteyenlere gece müdahale edildi. Engellemelere karşın desteğe gelenlerin sayısı her gün artıyor.

Yayınlanma: 14.05.2017 - 05:31
Abone Ol google-news

KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 67 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek her geçen gün büyüyor. Polisin gece saatlerinde birçok destekçiyi gözaltına alıp alanı dağıtmasının ardından direnişin sürdüğü Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’na gelenlerin sayısı daha da arttı. Dün alana gelirken destek için toplanan kalabalığın slogan ve alkışlarıyla karşılanan Gülmen ve Özakça, polis saldırılarının desteği ve dayanışmayı kırmayı amaçladığını belirterek “Bugün buradaki coşku ve kalabalık çok güzel bir cevap oldu” dedi.

Açlık grevlerinin 66. gününü dün tamamlayan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’ya destek giderek büyüyor. Önceki gece 01.30 sıralarında İnsan Hakları Heykeli önündeki direnişe müdahale eden polisin 12 kişiyi gözaltına alıp alana giriş çıkışları kapatmasının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren birçok yurttaş destek için alanda buluştu.

Emekle büyüyor

“Nuriye-Semih-Acun-Veli-Mehmet- Esra ve ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin yanındayız” pankartıyla alana gelen esnaf, “Esnaf şikâyetçi oluyor” diyerek müdahale eden polislere tepki gösterdi. Esnafın ardından Halkevleri, Büro Emekçileri Sendikası (BES), KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Türkiye Barolar Birliği (TBB) direnişçileri yalnız bırakmazken CHP Ankara milletvekili Murat Emir, sanatçı Haluk Tolga İlhan da açlık grevine destek ziyaretinde bulundu. Avukatlar yaptıkları açıklamada, “AKP, tarihsel olarak faşist diktatörlüklerin politikalarını uyguluyor. Bizler baskı politikalara asla boyun eğmeyeceğiz” diyerek sloganlarla direnişe destek verdi.

İnsan Hakları Heykeli önüne gelen direnişçi Gülmen ve Özakça alkışlarla karşılandı. Desteğe gelen herkesin emeğiyle direnişin büyüdüğünü belirten Gülmen, “Açlık grevi bir çığlıktır, insanları katılmaya ve harekete geçirmeye çağırır ve açlık tiyatroya dönüşür. Bugün çığlığımızın sesini duyan herkes bu hikâyenin bir parçası” dedi. Son iki gündür üst üste yapılan polis müdahalesi için “Buraya yapılan saldırıların doğrudan açlık grevine yönelik olmadığını biliyoruz. Burada direnişe saldırı yok. Bizim irademiz defalarca sınandı. Bu saldırıların sebebi desteği ve dayanışmayı kırmak. Bugün buradaki coşku ve kalabalık çok güzel bir cevap oldu. Direnişi ve dayanışmayı asla bitiremeyecekler” dedi.

AÇLIK GREVİNE DESTEK

Türkiye’ye yayılıyor

KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönebilmek için 67 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için birçok ilde eylemler yapıldı.

Nuriye Gülmen’in kardeşi de açlık grevine başladı

Mücadeleye devam

MERSİN: KESK Mersin Şubeler Platformu ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Canan Solak, Özakça ve Gülmen’in başlattığı mücadelenin sonuna kadar yanında olacaklarını vurguladı. KHK ile ihraç edilen barış imzacısı Mersin Üniversitesi Öğretim üyesi Çetin Veysal da, “İşimizden atabilirler ancak mücadelemizden alıkoyamayacaklar” dedi.

Daha fazla gecikmeyin

BURSA: Üç Fidan Parkı’nda toplanan Demokrasi Güçleri, sabah erken saatlerde TOMA’lar ve yüzlerce polis tarafından kuşatıldı. Burada yapılan açıklamada, “Bizler bu emekçilerin sağlıklarından ve yaşamlarından endişe duyuyoruz. Daha fazla gecikmeden derhal bu sorun çözulmelidir” denilen açıklamada, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmesi gerektiği vurgulandı.

Acilen harekete geçin

DİYARBAKIR: KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Eğitim-Sen 1 No’lu Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda emekçinin katıldığı etkinlikte, yapılan açıklamayı Eğitim-Sen 2 Nolu Şubesi Kadın Sekreteri Sevval Kaplan yaptı. Kaplan, hukuksuz biçimde ihraç edilen üyeleri Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevi eylemin kritik bir aşamaya geldiğini, yaşamlarından endişeli olduklarını yineleyerek, hükümetin acilen harekete geçmesi ve hukuksuz uygulamalara son vermesi çağrısında bulundu.

Yaşamak ve yaşatmak

VAN: Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Bedri Yamaç, hukuksuz uygulamalar sebebiyle ihraç edilen kamu emekçilerinin aileleriyle birlikte zor koşullara mahkûm edildiğini ve çocuklarının ağır travmalarla karşı karşıya bırakıldığını dile getirerek, bugüne kadar 37 kişinin intihara sürüklendiğini vurguladı. Yamaç, “Türkiye siyasi tarihinin karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız ‘yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ oldu. Örgütlü gücümüz tüm sinir uçlarına kadar üyelerimiz Gülmen ve Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmiş ve etmeye de devam etmektedir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler