Başsavcının öldüğü kazada kamyon şoförü ve sahibi tutuklandı

Denizli'de Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin bulunduğu otomobile çarparak ölümüne neden olan kamyon şoförü Uğur Tufan ile kamyon sahibi Zeki Akyol çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 14.05.2017 - 20:03
Abone Ol google-news

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin yaşamını yitirdiği, koruma polisi Ramazan Uğur'un ise yaralandığı, geçen çarşamba günü meydana gelen kazayla ilgili gözaltına alınan kamyon şoförü Uğur Tufan ile kamyon sahibi Zeki Akyol tutuklandı.

Olayla ilgili Başsavcı vekili Vedat Kadri Özüer ve 1 Cumhuriyet savcısı, özel olarak görevlendirildi.

BİRÇOK İHMAL TESPİT EDİLDİ

Özel ekip, Başsavcı Alper'in içinde bulunduğu makam otomobiline çarpan kamyonun şoförü U.T.'nin ehliyetinin, bir ay önce alkollü yakalandığı için 2 yıllığına alınmasının dışında ayrıca şoförün SRC belgesinin de olmadığını belirledi. U.T.'nin memleketi Uşak'tan kazadan yalnızca 4 gün önce Denizli'ye geldiği ve altyapı çalışması yapan bir firmanın taşeron şirketine kiralanan kamyonu kullanmaya başladığı öğrenildi. U.T.'nin kullandığı kiralık kamyona yönelik de araştırma yapan özel ekip, araç muayenesinin de olmadığını, kaza sırasında tonaj sınırının çok üstünde yük taşıdığını tespit etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler