Yılmaz Özdil'den çok sert 'sürüngen' yanıtı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil kendisine ‘sürüngen’ benzetmesinde bulunan Başbakan Erdoğan’a sert yanıt verdi.

Yayınlanma: 21.05.2014 - 09:55
Abone Ol google-news

Özdil, Erdoğan'ın AKP grup toplantısında kendisine yönelik "sürüngen" ifadesine "Sürüngenler omurgalı hayvanlardır, Allah insanı omurgasız olmaktan korusun." dedi.

Yılmaz Özdil, Halk Tv'ye bir kez daha telefonla bağlandı. Erdoğan'ın Hikmet Yar'la birlikte çeiklen fotoğrafını hatırlatan Yılmaz Özdil, "Taliban’ın dizinin dibinde mi diz çökseydik yani?" dedi ve ekledi: "Diz çökmeyen vatandaşıyla Başbakan’ın gurur duyması lazım diye düşünüyorum."

Yılmaz Özdil’den Erdoağan'a çok sert ‘sürüngen’ yanıtı - VİDEO


Başbakan'ın, Hikmet Yar'la birlikte çekildiği fotoğrafa göndermede de bulunarak "Taliban’ın dizinin dibinde mi diz çökseydik yani?" dedi ve ekledi: "Diz çökmeyen vatandaşıyla Başbakan’ın gurur duyması lazım diye düşünüyorum."

Halk Tv canlı yayına katılan Yılmaz Özdil'in açıklamaları şöyle:

SÜRÜNGENLER OMURGALI HAYVANLARDIR

Ben prensip olarak başbakanı dinlemem. Bunu küçümsemek ve kinayeli tavırla söylemiyorum. Başbakan konuşmalarında birine hakaret ediyor memlekete dair bir şey söylemiyor. Başbakan’ı merak etmem dinlemem. Telefonla falan arkadaşlar aradılar dediler ki ‘Başbakan sana sürüngen’ demiş. Dedim ki ‘sürüngenler omurgalı hayvanlardır Allah insanı omurgasız olmaktan korusun.’ Dolayısıyla bir sürüngen olmak kişisel olarak beni rahatsız olmam.

TALİBAN’IN ÖNÜNDE Mİ DİZ ÇÖKSEYDİK

Bir de ben köşemde demiştim ‘biz sadece zeybek oynarken diz çökeriz” Buna da kızmış Başbakan ne yapsaydık Taliban’ın dizinin dibinde mi diz çökseydik yani? Diz çökmeyen vatandaşıyla Başbakan’ın gurur duyması lazım diye düşünüyorum.

BAŞBAKAN'I DİNLEMİYORUM

Bütün televizyonlar Başbakan için canlı yayına geçiyor ben Halk TV dinlediğim için Başbakan’dan kurtulmuş oluyorum. Çünkü bir tek Halk TV haber veriyor öteki kanallar Başbakan’ı veriyor.

Ben Başbakan’ı haftalık dizi özetleri oluyor ya bir ay seyretme dizinin 15 dakikasını seyret hiçbir şeyi kaçırmamış oluyorsun. Ben Başbakan’ı özet olarak seyrediyorum. 10 dakika seyrettim mi Başbakan aynı. Başbakan’ın Salı günü yaptığı konuşmayı al 3 sene önceki Salı günkü konuşmayı al hemen hemen aynıdır. Bugün bana küfrediyordur o gün TÜSİAD’a ediyordur. Neticede birine küfrediyor yani. Özü bundan ibaret. Öbürleri balkondan bağırıyor ‘en büyük sensin asrın lideri’ diye. Dolayısıyla ben Başbakan’ı özet olarak seyrediyorum.

Bu olan biteni kişisel olarak almıyorum. Daha önce de söyledim iftira kampanyasının bir parçası. Başbakan’ın iftira ve yalan olduğunu bildiği bir şeyi konuşması aslında daha önceden kendisinin söylediği cümlede yatıyor. Der ki Başbakan “ben Başbakanım gündem belirlerim. Benim işim gündem belirlemek”

BU İNSANLARI KİM ÖLDÜRDÜ

301 insanımızı maden ocağında göz göre göre öldürmüşler yandaş iş adamına peşkeş çekerek insanlarımızı öldürmüşler. Öbür insanları da korkutarak yoksulluğa mahkum ederek sesini kesmişler, oraya giden avukatları gözaltına alarak komandoları polisleri oraya dizerek insanların oraya girmesini engellemişler. İşte şimdi ne yapsın Başbakan? Maden ocağını mı konuşsun Başbakan. Maden ocağını konuşursa Başbakan’a soracağız; bu insanları kim öldürdü diye?

Biz sadece oradaki gidip işçi arkadaşlarla konuşarak bu işi çözmeye çalışıyoruz. Şu sorunun yanıtı hala verilmedi, “bu adamlara bu madeni kim verdi? Neyin karşılığında verildi bu maden? Hangi ihaleyle verildi? Ne zaman yapıldı bu ihale?”

BAŞBAKAN'IN TANIMADIĞI KİŞİYE CİKLET BİLE VERİLMEZ

Başbakan diyor ki ‘ben bunları tanımam.’ Başbakan’ın tanımadığı kimseye bu memlekette ihale verilir mi kardeşim? Ciklet bile verilmez. Başbakan bu memlekette köprünün nerede yapılacağından hangi iş adamına ihale verileceğinden karışan bir başbakanın burada madenin kime verileceğini bilmemesi mümkün mü? O bilmiyorsa Enerji Bakanı biliyordur. Enerji Bakanı uzmanı ben değilim CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, her gün Halk TV’de anlatıyor. Gizlenen Sayıştay raporlarının önemli bölümü Enerji Bakanı ile alakalı. Yani dolayısıyla yapılan olan biten ‘Yılmaz Özdil sürüngendir atın bunu burdan’ bunu kişisel olarak almıyorum.

RAKAMA BAŞBAKAN BİLE İNANMIYOR

Başbakan’ın gündem belirleme çalışmasından biri olarak görüyorum. Bir gün Anayasa Mahkemesi Başkanı gayrı milli, bir gün Barolar Birliği Başkanı edepsiz, öbür gün TÜSİAD vatan haini. Her gün bir gündemden diğer gündeme savrulan bir dizi film haline dönüşmüş halde. Maden ocağını kim verdi kardeşim kim? Bu sorunun cevabı hala ortada duruyor. Hala 301 kişinin ölüp ölmediğini bilmiyoruz. Bugün bir Allah’ın kulu Türkiye’de o madende 301 kişinin öldüğüne inanmıyor Başbakan bile inanmıyor. Dün 371 filan dedi sonra pardon dedi. Rakamı ve o madende neler yaşandığını bilmiyoruz. Gündem değiştirmek için bir yönden de Cumhurbaşkanlığı tartışmalarını olabildiğince son güne bırakmak için bir çaba var. Belediye Başkan adayları durumuna dönüşsün isteniyor. Cumhurbaşkanı meselesini de son güne ötelemek istiyor Tayyip Erdoğan suni tartışmalarla. Kendisinin aday olacağı kesin. Karşısına çıkacak adayın kendi derdini anlatma süresini kısaltmaya çalışıyor. CHP ve MHP’nin bu konuda biraz daha atik olmasında fayda var diye düşünüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler