'Atatürk' tartışması büyüyor: Başkan Akpınar, Hıncal Uluç ve Demircan için ne dedi?

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ile Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan arasında yaşanan 'Atatürk' tartışması büyüyor. Köşe yazarı Hıncal Uluç da bugünkü köşe yazısında konuşması sebebiyle Başkan Akpınar’ı eleştirdi. Akpınar, Hıncal Uluç ve Misbah Demircan’a adeta ateş püskürdü.

Yayınlanma: 18.05.2017 - 12:11
Abone Ol google-news

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İstanbul’da düzenlenen 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri törenine gitti. Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın,” Yılın En İyi Orkestrası” seçildiği törende 'Atatürk' krizi yaşanmıştı.

Ege'de Son Söz sitesinde yer alan habere göre, Karşıyaka Belediyesi’ne verilen ödülü almak için salonda bulunan Akpınar, konuşmasında belediye faaliyetlerinden bahsederken belediyeciliğin yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını anlattı. Ardından, kültür sanat faaliyetlerine önem verdiklerinden bahsetti. Akpınar konuşmasında ayrıca, “Tüm görevlerimizi cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder’imizin sözleriyle yapıyoruz” dedi. Salondakiler tarafından ayakta alkışlanan Akpınar ödülü alırken protokolde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da telefonuyla ilgilendi, konuşmayı dinlemedi.

VARSA YOKSA ATATÜRK!

Başkan Akpınar kürsüden inince Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın yanına yaklaşarak, “Konuşmanızı doğru bulmadım. Yanlış konuştunuz. Burası siyasi bir yer değil. Sloganlar atılmasından da rahatsız oldum. Sizin için zaten varsa yoksa Atatürk. Başka da bir iş yaptığınız yok” dediği öğrenildi. Akpınar ise tepki olarak protokolü terk ederek salonda bulunanların yanına gitti ve arka sıralara oturdu.

HINCAL KÖŞESİNE TAŞIDI

Yaşana tartışmaya toplantıya katılan Gazeteci Hıncal Uluç da dahil oldu. Uluç, bugün köşesine taşıdığı yazısında "Yılın Orkestrası: Karşıyaka Oda Orkestrası.. Ödülü almaya bir sanatçı değil, Karşıyaka Belediye Başkanı gelmişti. O da orkestrayı değil, kendisini anlatan bir konuşma yapınca, hele böyle bir sanat gecesinde siyasete girince, pek çok insan (ki aralarında ben de vardım) rahatsız oldu" dedi.

AKPINAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise yaşananlara adeta ateş püskürdü. Akpınar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Hıncal Uluç bugünkü köşesinde, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni'ndeki konuşmamda siyaset yaptığımı, bundan rahatsız olduğunu yazmış. 'Geceye bir sanatçı değil, belediye başkanı katıldı' demiş. Türkiyenin en iyisi seçilen orkestrayı kuranın, bir belediye başkanı olduğunu unutmuş!

Anlaşılan O da, tek kelimesinde siyaset olmayan bu konuşmada, Atatürk ve Cumhuriyet kavramlarından rahatsızlık duymuş! Kim bilir belki de 'Bu konuşma yakışmadı' diyen Ahmet Misbah Demircan'dan fırça yemiştir!

DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ!

Sayın Uluç, kendisinin de alkışla eşlik ettiği konuşmayı tekrar izlesin ve hangi 'pek çok kişi' rahatsız olmuş bize bir göstersin.. Tahminimce göz ve kulak tedavisine ihtiyacı olabilir!
Şunu iyi bilin ki; Atatürk'ün yolundan ayrılmayacağız ve böylesi ufak ayak oyunları karşısında asla diz çökmeyeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler