19 Mayıs için ilk tören Anıtkabir'de... Ata'ya sevgi seli

Ankara'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra öğrencilerle Anıtkabir önünde fotoğraf çektirdi.

Yayınlanma: 19.05.2017 - 11:00
Abone Ol google-news

<video:743830>


Başkentte ilk tören, Anıtkabir'de yapıldı. Tören öncesi yüzlerce öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir önünde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Anıtkabir'e girdi. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Kılıç, buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

ÖĞRENCİLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİP SOHBET ETTİ

Bakan Kılıç, buradan Anıtkabir önünde toplanan öğrencilerin yanına geçerek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrencilerle sohbet eden Kılıç, bir de 'selfie' yaptı. Tören için Anıtkabir'e gelen öğrenciler, aralıklarla yağan yağmura rağmen tören bitimine kadar Anıtkabir önündeki bekleyişini sürdürdü. Tören sonrası öğrenciler, arkadaşlarıyla Anıtkabir önünde fotoğraf çektirdi.

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir yurdun dört bir yanından gelen vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşların ziyaretine açık olan Anıtkabir’e gazetecilerin girişi engellendi.

Anıtkabir’e sabah saalerinden itibaren yurdun dört bir yanından gelen ziyaretciler renkli görüntüler oluşturdu. Nikah öncesi gelin ve damatların yanısıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarıda Anıtkabir’e vatandaşlarla bilikte akın etti.

ÇARŞI ANITKABİR’DE

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’da Anıtkabir’in ziyaretçileri arasındaydı. Siyah-Beyazlılar Anıtkabir’e, “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”, “Beşiktaş’ın peşinde, Atatürk’ün izinde”, “Atam izindeyiz” yazılı pankartlarla yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal marşını okuyan siyah beyazlı taraftarlar, çeşitli sloganlar atarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

GAZETECİLER ALINMADI

Bu arada sabah saatlerinde resmi heyetin ziyaretini görüntüleyen gazeteciler, daha sonra vatandaşlara açık olduğu saatlerde Anıtkabir’den çıkarıldı. CHP Ankara İl Teşkilatı’nın düzenlediği kortejle ve başka sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Anıtkabir’e girmek isteyen gazeteciler buradaki görevliler içeriye alınmadı. 

Anıtkabir'deki 19 Mayıs töreninden kareler

İzmir'de buruk 19 Mayıs

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler