Gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumu hakkında açıklama

KHK ile ihraç edildikleri işlerini geri almak için 75 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semik Özakça bir kez daha gözaltına alındı. Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumu hakkında Avukat Selçuk Kozağaçlı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 22.05.2017 - 01:31
Abone Ol google-news

<video:745510>

KHK ile işlerinden atılan ve işlerine geri dönmek için 74 gündür açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evi özel harekat tarafından basıldı. Gülmen ve Özakça, geceyarısı baskınıyla gözaltına alındı.

Eve girmeye çalışan polisleri içeri almayan Nuriye Gülmen’in ailesi ve annesi, Gülmen ve Özakça’nın adli kontrol nedeniyle daha bugün imza vermeye gittiğini söyleyip, bu nedenle haklarında bir arama kararı olmasına tepki gösterse de polis kapıyı kırıp zorla içeri girmek için çalışma başlattı.

Adli kontrole rağmen gözaltı

Kapıyı kırıp eve giren özel harekatçı polisler, açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’yı adli kontrol kararı gereği karakolda imza atmalarına rağmen, imzalarının üzerinden 10 saat geçmeden ev baskını ile gözaltına aldı.

Kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, baskına ilişkin sosyal medya hesabından “Bütün sokakları tutmuşlar evde önlükleri, kitapları alıyorlar. 75 gündür açlık grevinde olan Nuriye ve Semih’i götüreceğiz diyorlar.” açıklamasını yaptı.

Gezi ve Tekel direnişine benzer eylemlere dönüşebilir...

Kozağaçlı yakalama gerekçesi olarak “eylem ölüm orucuna dönebilir, gezi, tekel benzeri eylemlere sebep olabilir.” iddiasında bulunulduğunu aktarırken, evin civarındaki tüm sokakların polislerce tutulduğunu ve polisin evdeki kitaplarla önlükleri aldıklarını belirtti.

Kolları bükülerek, sürüklenerek…

Sabaha karşı Twitter hesabından Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alındığını duyuran Kozağaçlı, “Son derece uygunsuz şekilde, zorlanarak, kolları bükülerek, yatırılarak, sürüklenerek götürüldüler” ifadelerini kullanırken ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’ mesajını iletmesini istediklerini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

SAĞLIK DURUMLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Gözaltı sonrası Gülmen ve Özakça’yla görüşen Avukat Selçuk Kozağaçlı sosyal medya hesabından bu sabah yaptığı açıklamada “Semih ve Nuriye’nin selamları var herkese, yorgun ama iyiler. Oldukça hırpalanmışlar. Su ve Şeker yatırdık, ancak gözaltı süresinin uzaması halinde her ikisini de keseceklermiş, böyle bir haksızlığa boyun eğmeyecegiz dediler” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler