Ankara ve İstanbul'da Gülmen ve Özakça eylemine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş, Kadıköy ve Ankara'da düzenlenen eylemlere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 23.05.2017 - 19:33
Abone Ol google-news

<video:746815>

 

Kızılay Yüksel Caddesi’nde açlık grevi yaparken gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için Ankara’da eylem yapan gruba polis müdahale etti. 6 eylemci yaka paça gözaltına alındı.

Eylemlerin merkezi İnsan Hakları Anıtı gün boyu ‘gözaltında’ kaldı. Polislerin silah ve köpekler eşliğinde hiçbir giriş çıkışa izin vermemesi gerginlik yarattı. Konur Sokak’ta bulanan kitapçı ve esnaflar kepenk indirirken, “Dün gaz bombalarıyla boğulduk. Bugün yolumuzu kapattılar. Biz açlık grevi yapanlardan değil, yolumuzu kapatanlardan şikayetçiyiz” diyerek tepki gösterdi. Geçtiğimiz gün gözaltına alınan aralarında açlık grevine başlayan Esra Özakça ile Sultan Özakça’nın da olduğu 13 kişi ise serbest bırakıldı.

Hayır Meclisi’nin, açlık grevinde olan Gülmen, Özakça ve Kemal Gün’e destek olmak için Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda yapmak istediği eylem ve İHD İstanbul Şubesi, TİHV İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve TOHAV “Aslolan yaşamdır, yaşam hakkını savunuyoruz” sloganı ile aynı yerde yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Kitlenin etrafını kalkanlarla çeviren onlarca çevik kuvvet polisi basın açıklaması yapıldığı anda kitleye müdahale etti. Kitleyi kalkanlarla iterek ve tartaklayarak ara sokaklara zorla sokan polis yurttaşları gözaltına almaya başladı. Gözaltı sırasında polislerin yurttaşları yatırarak ve saçlarından çekerek darp etmesi dikkat çekti. Eylemde 12 kişi gözaltına alındı.

<video:746745>

İzmit'te oturma eylemi

KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilmeleri nedeniyle açlık grevinde bulundukları sırada gözaltına alınan ve haklarında soruşturma başlatılarak adliyeye sevk edilen Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya destek vermek için İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya geldi. Sendika üyeleri 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Adalet talebi tutuklanamaz' sloganları attı, 'OHAL kaldırılsın, hiç kimsenin yaşam hakkı elinden alınmasın'  pankartI açtı. Sendika üyeleri açlık grevindeki eğitimciler için oturma eylemi yaptı.

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan yaptığı açıklamada, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin en kritik aşamasındayken tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişlerdir. Üyelerimiz ve kamuoyu iki akademisyenin sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmektedirler. Onların iradelerini yok sayabilecek, karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyor, Eğitim-Sen'in süreci yakından takip edeceğinin bilinmesini istiyoruz. İş, emek mücadelesi ve adalet talebi tutuklanamaz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler