Makam odasında silahlı saldırıya uğrayan Başhekim Berilgen yaşamını yitirdi

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belirgen, makamında silahlı saldırıya uğradı. Berilgen kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 24.05.2017 - 12:23
Abone Ol google-news

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Sait Berilgen, bugün makamında medikal şirketi sahibi Sercan Gök'ün silahlı saldırısında ağır yaralandı. Saldırgan Gök, aynı silahla intihara kalkıştı. İki yaralı hastanede tedavi altına alındı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Sait Berilgen, bugün saat 11.45'de belirlenemeyen bir nedenle makam odasında, medikal firması sahibi Sercan Gök'ün silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateşle Prof. Dr. Berilgen ağır yaralanırken, saldırgan Sercan Gök, aynı tabanca ile başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

Silah sesleri üzerine odaya giren görevliler, Prof. Dr. Berilgen ve Gök'ü kanlar içerisinde yerde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralı Prof. Dr. Berilgen ve saldırgan Gök, hastaneni acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

5 saatlik müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Kalbinden 3 kurşunla vurulan Başhekim Berilgen'in kurtarılması için hastanede tüm doktorlar seferber oldu. Olayın hemen ardından ameliyata alınan Başhekim Berilgen yaklaşık 5 saat süren müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan, saldırıyı gerçekleştiren medikal firma sahibi S.G.'nin ise sevk edildiği Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisinin devam ettiği, durumunun kritik olduğu bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Elazığ Valiliği saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "24.05.2017 tarihinde saat 11.45 sularında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanedeki makam odasında silahlı saldırıya uğramıştır. Ağır yaralanan başhekim Prof. Dr. Berilgen, hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Kimliği tespit edilen saldırgan şahıs olay akabinde intihar girişiminde bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Hastamıza Allahtan şifa diliyor, dualarınızı bekliyoruz" denildi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nden, makamında silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, bugün saat 11.45 sıralarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanedeki makam odasında görüşme bahanesiyle giren medikal firması sahibinin önce sözlü, arkasından silahlı saldırısına uğradığı belirtilerek, şöyle denildi:

"3 kurşunla ağır yaralanan Başhekim Berilgen, acilen ameliyata alınmıştır. Kimliği tespit edilen saldırgan şahıs, olay akabinde kafasına silah dayayarak intihar girişiminde bulunmuş, fakat ağır yaralı olarak hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmış ve sürdürülmektedir. Başta hastalarına olmak üzere, ilimize ve bölgemize hizmet etmekte sınır mefhumu tanımayan, mesleğine ve iline olan sevdası ile bilinen değerli başhekimimizin başına gelen bu elim olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ailesine ve yakınlarına, tüm tıp camiasına, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, üniversitemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatı boyunca hep güçlü olmuş başhekimimizin bunu da atlatacağına olan inancımız tamdır. Vatandaşlarımızın duaları ile tez zamanda iyileşip aramızda olacaktır. Fırat Üniversitesi olarak Allah'tan acil şifalar diliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler