Gizli tanık: Behçet Oktay’ı infaz ettiler

25 Şubat 2009'da Ankara dikmen'de ölü bulunan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili olarak görülen davada gizli tanık Bulut dinlendi. Bulut, "Behçet Oktay milli duruşu olan vatan sevdalısı bir adamdı. Bu yüzden örgütün hedefindeydi" dedi.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 12:25
Abone Ol google-news


Fetullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında gizli tanık Bulut dinlendi. Bulut, "Şike kumpası", "Himmet adı altında iş adamlarında haraç alınması", "Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın şüpheli ölümü", "Belediyelerin ele geçirilmesi için planlar" ile "örgüt üyelerinin deşifre olmamaları için kullandıkları yöntemleri" hakkında beyanlarda bulundu.  FETÖ ile ortaokulda yollarının kesiştiğini aktaran Bulut beyanının devamında, "Sadakat gösterenlerin kariyer planları, sosyal çevresi ve özel hayatına ilişkin bütün planlamaların örgüt tarafından yapılırdı" dedi.

"BEHÇET OKTAY FETÖ'NÜN HEDEFİNDEYDİ"
Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın FETÖ ile mücadele eden bir kişi olduğuna değinen Bulut, Oktay'ın FETÖ tarafından infaz edilmiş olabileceğini iddia etti.
Bulut "Behçet Oktay milli duruşu olan Vatan sevdalısı bir adamdı. Bu yüzden örgütün hedefindeydi. FETÖ ile bağlarımı kopardıktan sonra kendisiyle iki kez görüşmem oldu. Örgüt doğuda bir kalkışma, halkı tahrik edip hükümeti zaafa uğratma planı yapıyordu. Bunun için Özel Harekat polislerini halka karşı kullanmayı planlıyordu. Oktay'ın da buna boyun eğmeyeceği biliniyordu. Bunun için infaz edildiği kanaatindeydim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler