Deliller toplanmadan iddianame hazırlandı

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça hakkındaki “delillerin toplanamadığını” savunarak tutuklama talep eden savcılık, karardan 1 gün sonra iddianameyi hazırladı.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 22:01
Abone Ol google-news

Açlık grevlerinin 78. günündeki akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça hakkındaki “delillerin toplanamadığını” savunarak tutuklama talep eden savcılık, karardan 1 gün sonra iddianameyi hazırladı. Savcılığın daha önce açılan kamu davası ile birleştirme talep ettiği dosya Anadolu Ajansı’na servis edildi ancak mahkemeye ulaşamadı.

Avukat Selçuk Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça için işletilen hukuk sürecini anlattı. Gülmen ve Özakça için 2 Mayıs’ta hazırlanan iddianamede, “örgüt üyeliği” suçlaması ile 20 yıla yakın ceza isteniyor. Bu iddianamenin, 23 Mayıs’taki tutuklama günü ortaya çıktığını aktaran Kozağaçlı, tutuklama kararına ilişkin soruşturmanın ise 2 Mayıs ile 23 Mayıs arasındaki süreyi kapsadığını söyledi. Kozağaçlı, şöyle devam etti: “Tabiki bunun iddianamesi olamazdı savcı daha yeni gözaltı kararı verdi ve hakimliğe çıkardı. Fakat sabah savcı bu iddianameyi de hazırlayıp 19. Ağır Ceza’ya göndermiş ve birleştirme talep etmiş. Henüz bu evrak fiziksel olarak mahkemenin önüne gelmemiş ancak talep yazısı gelmiş. Savcının ben delil toplamadım daha delil toplayacağım deyip akşam tutuklama isteyip, sabah da iddiname vermesi inanılmaz bir şey.” Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça tutuksuz yargılanırken belirlenen duruşma tarihi olan 31 Ekim’in davaların birleştirilmesi halinde gerçerli olabilemesi durumuna ise “Tutuklulu bir dosyada beş ay sonraya duruşma verilemez” dedi.

Soylu’ya sicil yanıtı

Kozağaçlı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Örgütle organik bağları var” ifadelerine karşılık olarak sosyal medyadan Gülmen ve Özakça’nın adli sicil kayıtlarını paylaştı. Kozağaçlı’nın paylaştığı 17 Mayıs 2017 tarihli adli sicil kayıtlarında Gülmen ve Özakça için Cumhuriyet Savcısı imzalı “Herhangi bir adli sicil kayıtları yoktur” ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler