Erdoğan'ın yol haritasını 40 başdanışmanı takip edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2019 yılındaki iki seçimi hedefleyen 6 aylık yol haritası konusunda bakanlıkların yapacağı çalışmaları 40’a yakın başdanışmanıyla takip edeceği öğrenildi.

Yayınlanma: 26.05.2017 - 08:09
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanlığı görevine seçilen Erdoğan, NATO Zirvesi'nin ardından, 6 aylık yol haritası için çalışmalara başlayacak ve tüm bakanlıklardan önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları isteyecek.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Erdoğan, 2019'daki yerel seçimler ve milletvekili seçimlerine kadar uygulanacak yol haritasını ise Cumhurbaşkanlığı ve AKP'de oluşturucağı ekiple bire bir takip edecek. Erdoğan, süreci ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanlığı'ndaki 40'a yakın başdanışmanıyla izleyecek.

İCRAAT KARNESİ

Beştepe'de ekonomi, hukuk, enerji, dış politika, teknoloji, eğitim, ulaştırma, bayındırlık, kalkınma, sağlık gibi alanlarda uzman olan başdanışmanlar, bakanlıkların projeleriyle ilgili sürecin gerçekleşme oranını, uygulanıp uygulanmadığını rapor halinde Erdoğan'a sunacak. Bu kapsamda başdanışmanların alanlarına uygun olan bakanlıkların ‘icraat karnesi'ni takip edeceği belirtiliyor. Erdoğan'ın AKP'de belirleyeceği ekiple başdanışmanlarının ortak çalışma yapacağı da ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler