Kimse Yok Mu Dernek üyeleri davasında 2 tahliye

Kayseri'de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin yönetiminde bulunan 6'sı tutuklu 15 sanıktan, tutuklu sanıklardan 2'si tahliye edildi.

Yayınlanma: 30.05.2017 - 14:52
Abone Ol google-news


Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğine üye oldukları gerekçesiyle 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar; Erhan Gökhan, Kamil Erülegen, Mehmet Zahid Güleç, Osman Özgün, Süleyman Başak, Ümit Özen tutuksuz sanıklar Adem Ceren, Aslan Demirci, Aziz Can, Mehmet Akgül, Mehmet Tunçbilek, Mustafa Arslantaş, Sami Dereceli, Şeraffetin Bulut ve Teksel Arman hakim karşısına çıktı. Kimse Yok Mu Derneği'ne insani amaçla, fakirlere yardımcı olmak için üye oldukları belirten sanıklar yönetim ve denetim listelerine Abdurrahman Haskaraman tarafından alındıkları, 17-25 sürecinden sonra dilekçe vererek dernekten ayrılmak istediklerini ifade etti. Tutuklu sanıklardan Ümit Özer mahkeme yaptığı savunmada, şöyle dedi:
"TSK'da bomba imha uzmanı olarak çalıştım. FETÖ örgütü ile hiçbir yakınlığım olmadı. Evde bomba yapımı ile ilgili çıkan evraklar mesleki çalışmalarımla alakalıdır. Fethullah Gülen'in Osmanlıca açıklamalarını gördüm, o nedenle Osmanlıcaya merakla sarıp, Muhterem Hoca Efendiye diye Osmanlıca mektup yazmaya çalıştım."
Diğer tutuklu sanıklardan Erhan Gökhan ise yaptığı savunmada, Kimse Yok Mu Derneği'nin devlet destekli dernek olmasının kendisini cezbettiğini anlatırken, "Dernek binasında 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Kimse Yok Mu Derneğinin yeleğini üzerinde görünce ben de yardımcı olmak, hem de çevre edinmek için bu derneğe üye oldum" diye konuştu.
Yargılama sonunda tutuklu sanıklardan Osman Özgün ve Süleyman Başak tahliye olurken, evinde bomba üretim kağıdı bulunan Ümit Özen'in akıl sağlığı raporu alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verildi. Dava Ağustos ayına ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler