Gezi Parkı gösterileri 4.yılında

Gezi Parkı’nda yaşamını yitirenler, yarın “Hayır bitmedi mücadeleye devam” başlığıyla anılacak.

Yayınlanma: 30.05.2017 - 21:39
Abone Ol google-news

Gezi Parkı gösterilerinde yaşamını yitirenler Taksim Dayanışması tarafından yarın saat 19.30’da “Hayır bitmedi mücadeleye devam” başlığıyla Taksim Gezi Parkı’nda yapılacak basın açıklamasıyla anılacak. Gezi Parkı gösterileri bundan tam 4 yıl önce parkta ağaçların kesilerek yerine Topçu Kışlası inşa esilmesine tepki amacıyla Taksim Dayanışması ve birkaç STK’nin oturma eylemi ile başladı. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ağaçları sökmeye gelen bir kepçenin önünde durduğu bir videonun sosyal medyada yayılmasıyla olaylar büyürken, gösteriler yurdun dört bir yanında 1 aydan fazla sürdü. Gösteriler boyunca 8 kişi yaşamını yitirirken, polisin attığı biber gazı sonucu binlerce kişi yaralanırken, 10 kişi gözünü kaybetti ve 1 göstericinin de dalağı alındı. Olaylar sırasında 7 polis memuru da intihar etti. Olaylar sırasında gözaltına alınanların yargılandığı 7’si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davada, 244 kişi hakkında 2.5 ay ile 1 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Gezi Parkı’nda anılacaklar

Taksim Dayanışması da olaylar sırasında yaşamını yitirenleri anma amacıyla yarın saat 19.30’da herkesi Gezi Parkı’na çağırdı. Taksim Dayanışması Sözcüsü Mücella Yapıcı geçen günlerde düzenlenen toplantıda “Gezi’de barıştan, özgürlükten, doğadan, eşitlik ve dayanışmadan yana kurduğumuz hayatın peşinde olanların KHK’lerle, ihraçlarla, açlıkla, tutuklamalarla sınandığı bu karanlıkta, dayanışmamızdan vazgeçmiyoruz. ‘Hayır’ bitmedi, mücadeleye devam diyoruz” demişti.

Gezi Parkı gösterilerinin 4. yılı nedeniyle polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Gezi Parkı’nın Mete Caddesi kısmı demir bariyerler ile kapatılırken, diğer bölümlerinde ise sonradan kapatılmak için bariyer yığıldığı görüldü.Parkın içerisine de bir TOMA yerleştirilirken, Çevik Kuvvet polisleri de hazır bekletildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler