RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü için üç adayı belirledi.. Bilal'in arkadaşı listede

Bilal’in arkadaşının ismi Başbakanlıkta... RTÜK, Eren ve iki ismi seçti

Yayınlanma: 31.05.2017 - 15:25
Abone Ol google-news

Biri Erdoğan'ın diğeri oğlunun okul arkadaşı 

RTÜK, TRT Genel Müdürlüğü için başvuran 56 aday arasında seçimini yaptı. Başbakanlığa ismi gönderilenlerden biri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile aynı yıl Marmara Üniversitesi Ticari ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Süleyman Ergüner, diğeri de Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı İbrahim Eren oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden sınıf arkadaşı, mevcut Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ile birlikte üç isim atanması için Başbakanlığa gönderildi. Şenol Göka’nın ani istifasının ardından boşalan TRT Genel Müdürlüğü için dün RTÜK’te seçim yapıldı. Tanınan süre içinde RTÜK’e başvuran 56 aday arasında seçim kapalı zarf usülü ile gerçekleştirildi. Mevcut Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden arkadaşı İbrahim Eren RTÜK’ün Başbakanlığa gönderdiği isimlerden biri oldu. RTÜK, ayrıca, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Pazarbaşı ve Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ergüner’in ismilerini de TRT Genel Müdürlüğü adayı olarak belirledi.

İslam Enstitüsü mezunu

Prof. Dr. Pazarbaşı, 1959 yılında Kayseri’de doğdu. Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. Kelam ve İslam Felsefesi alanında yüksek lisans yapan Pazarbaşı’nın doktora çalışması ise Temel İslam Bilimleri üzerine.
Erdoğan ile aynı yıl mezun oldu

Aynı yıllarda...

Yrd. Doç. Dr. Ergüner ise Erdoğan ile aynı yıl, 1981 yılında Marmara Üniversitesi Ticari ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı zamanda ney sanatçısı Ergüner’in 40 yıl önce TRT’de amatör sanatçı olarak çalışmaya başladığı belirtildi. TRT’nin Müzik Dairesi Başkanlığı’nı yaptı. 2006 yılında TRT’den emekli oldu. Ergüner, istifa eden Genel Müdür Şenol Göka’nın atandığı seçimlerde Göka’nın rakibi olmuştu.
Ergüner TRT Müzik Daire Başkanı olduğu dönemde, 2006 yılında, hizmete özel bir genelge yayımlayarak, “ses ve saz sanatçılarının saçlarını uzatıp at kuyruğu yapmamaları, küpe takmamaları ve kirli sakal bırakmamaları” talimatını vermişti.

Bilal Erdoğan’ın Londra’lı arkadaşı

İbrahim Eren ise Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2004 yılında mezun oldu. 2008 yılında Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATV’de göreve başladı. ATV İngiltere Temsiciliği’ni yaptı. Daha sonra ATV Avrupanın Genel Müdürlüğü ve ATV Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ayrıca Londra’daki Westminster Üniversitesinde medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesi yapan Eren, 2013 yılında TRT Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.

Arkadaşların listesi Erdoğan’a

RTÜK üç adayın isimleri Bakanlar Kuruluna teklif edecek. Bakanlar Kurulu ise bu üç adaydan uygun bulduğu ismi onay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu isme onay vermesi halinde TRT Genel Müdürlüğüne atama gerçekleşmiş olacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler