Şehit Tümgeneral Aydın darbeye karşı askerlerine 'Bir tek er dahi çıkmayacak' emri vermişti

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde askerlerine, "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emri verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 31.05.2017 - 23:10
Abone Ol google-news

Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde komutanlığını yaptığı tugayı arayarak "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini verdiği ortaya çıktı. O dönem Tümgeneral olan Aydın, darbe girişimi sonrasında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gözaltına alınmıştı.Tugayın dışına bir erin dahi çıkarılmaması talimatını verdiği öğrenildikten sonra serbest bırakılmıştı. Tümgeneral Aydoğan Aydın, gerçekleşen son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında ise Tümgeneralliğe yükseltilmişti.

3 gün önce Erdoğan ile görüşmüştü

Tümgeneral Aydoğan Aydın akşam saatlerinde Şırnak'ın Şenoba ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 askerle birlikte şehit oldu.

 LAKABI 'ASKER AYDOĞAN'DI

 Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın 2016 yılına kadar sancağında iki altın madalya bulunan Kayseri'de 1. Komando Tugayı'nda 4 yıl görev yaptı. Askeri çok sevdiği, onlarla birlikte oturup yemek yediği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iç hizmet harekatlarında askerle birlikte cephede savaştığı için 'Asker Aydoğan" lakabıyla anılan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsü sırasında güneydoğuda teröristlerle mücadele eden birliğinin başındayken, isminin sehven darbecilerin hazırladığı listede yer alması nedeniyle görevden alınmış, yapılan soruşturmanın ardından suçsuz olduğu belirlenerek, bir üst rütbeye tümgenaralliğe terfi ederek 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'na atanmıştı. Aydoğan Aydın, 1 yıldan beri yeni görev yerinde teröristlere göz açtırmıyordu.

 Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın görev yaptığı birlikler şöyle:

 1987 Kara Harp Okulundan mezun oldu.

 1988-1992 İstanbul 6'ıncı Piyade Tugay Takım Komutanlığı

 1992-1998 Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tim Komutanlığı,

 1998-2000 Kara Harp Akademisi Öğrenim

 2000-2001 Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Harekat Ş.Md.lüğü

 2001-2008 Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Tabur Komutanlığı ve Kurmay Başkanlığı

 2008-2010 Almanya'da NATO Daimi Görev

 2010-2012 Gökçeada'da Komando Alay Komutanlığı,

 2012-2016 Kayseri Komando Tugay Komutanlığı,

 2016-.. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tüm.K.lığı

 'HANKE'YE AĞIT' İSİMLİ ŞİİRİ

 Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri ise şöyle:

 "Doksan kişiydik biz o gün.Aç, susuz, uykusuz. Nasır tutmuş ayaklarla, yürüyorduk kaygusuz. Sis, çamur, kanla, terle, üzerindeydik bulutların. Ayrım Hanke Yaylası'nda, yeşerirken umutlarım. Soğuk namlular elimizde, yürüyorken dağlara. Şehitlerden selam geldi, savaşan tüm sağlara. Uzaklarım yakınlaştı, inancımla, davamla. Uyan Hanke geliyorum, heybetimle, havamla".


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler