Anne Emel Korkmaz ilk kez o sokakta

Gezi direnişi sırasında 2 Haziran 2013 gecesi polisler ve eli sopalı siviller tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 gün sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü Sanayi Sokak’ta düzenlenen törenle anıldı. 4 yıl sonra ilk kez anne Emel Korkmaz o sokağa gitti.

Yayınlanma: 02.06.2017 - 18:02
Abone Ol google-news

Ali İsmail için dövüldüğü Sanayi Sokak’taki anma törenine annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel, Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücalla Yapıcı, KESK, DİSK, TTBB ve TMMOB yöneticileri, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve Eskişehirliler katıldı. Ali İsmail’in dövüldüğü yere, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” yazılı fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı.

“Alişimi çok özledim, öpemiyorum, koklayamıyorum”

Ali İsmail’in dövüldüğü sokağa ilk kez gelen anne Emel Korkmaz, duygusal anlar yaşadı. Anne Korkmaz, “İlk kez bu sokağa geliyorum. Ali, 4 yıl önce hayatını kaybetti. Alişimi çok özledim. Onu öpemiyorum, koklayamıyorum. Sizler ona sahip çıktınız, teşekkür ediyorum” dedi. Baba Şahap Korkmaz da kendilerine yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Taksim Dayanışma Platformundan Mücella Yapıcı, Gezi direnişi sırasında hayatını kaybenlerini isimlerini tek tek sayarken, törene katılanlar da hep bir ağızdan “burada” diye bağırdı. TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Ayakanat, “Bizler. bu kentin aydınlık yüzlü insanları, bu kente büyük umutlarla gelmiş olan Ali İsmail’e sahip çıkamadık. O güne kadar birçok kritik dava bu kentte taşınırken ne yazık ki Ali İsmail’in davasında şehir bir anda ‘güvensiz şehir’ haline dönüştürülüp davası bizlerden kaçırıldı. Failler ispatlanmışken, aldıkları cezalar ne bizlerin ne de kamuoyunun vicdanlarını tatmin etmedi. Onlara verilmiş sözlerimiz var. Onların hayal ettiği ülkeyi yaratana kadar bu uğurdaki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Ali İsmail Yaşam Ödülü Boratav ve Dayanışma akademilerine

Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Eskişehir Tabip Odası, TMMOB, DİSK ve KESK’in düzenlediği “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri” bu yıl Prof. Dr. Korkut Boratav’a ve barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle üniversiteden ihraç edilen barış akademisyenlerinin kurduğu Dayanışma Akademileri’ne verildi. Ödüller, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Anne Korkmaz:Keşke o sokağa gitmeseydim ...

Törende konuşan anne Emel Korkmaz, Ali İsmail’in dövüldüğü sokağa ilk kez gittiğini belirterek,
“Keşke o sokağa gitmeseydim. O kadar da sapa bir yer değilmiş. Bir vicdanlı insan çıkıp da siz ne yapıyorsunuz dememiş” dedi. Anne Korkmaz, gözyaşlarını tutamazken törene katılanlar duygusal anlar yaşadı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler