Erkek şiddeti durmuyor... 30 günde 39 kadın cinayeti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Mayıs 2017 raporuna göre erkekler 39 kadını öldürdü, 17 kadına cinsel şiddet uyguladı. 38 çocuk da istismara uğradı. Raporda mayıs ayında öldürülen kadınların yüzde 74’ünün katilinin tanıdıkları olduğu belirtilirken, 15 kadının boşanmak istediği için öldürüldüğü kaydedildi.

Yayınlanma: 04.06.2017 - 22:00
Abone Ol google-news

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun mayıs raporuna göre erkekler tarafından 39 kadın öldürüldü, 38 çocuk istismara uğradı, 17 kadına da cinsel şiddet uygulandı.

Kadın cinayetlerinde en yüksek sayının mayısta göründüğü belirtilen raporda 2016 yılının ilk 5 ayı içerisinde kadın cinayeti 137 iken, bu yıl 5 ay içerisinde toplam 173 kadının öldürüldüğü kaydedildi. Mayıs ayında en çok kadın cinayetlerinin işlendiği iller ise raporda “İstanbul’da 6, İzmir’de 5, Bursa, Antep ve Kayseri’de 3 kadın öldürüldü” diye sıralandı.

‘İşkence görüyor’

Raporda “Kadınlar işkence görüyor, çocuklarının gözleri önünde veya çocuklarıyla beraber öldürülüyor, şüpheli ölümler artıyor. Evine patlayıcı yerleştirmek, ‘levye’ ile öldürmek gibi barbar yöntemler kullanılıyor. 2015 yılında kaybolan Betül Türkmen’in cesedi, bu yıl gömülmüş halde bulundu. Bunların tümü, kadın düşmanlığının arttığı yeni bir cinsiyet rejiminin tehlikeli yeni semptomları sayılabilir. Kadın hak ve özgürlükleri için daha çok mücadele ve çaba göstermek gerektiğini ortaya koyar” ifadelerine yer verildi.

Rapordan öne çıkanlar özetle şöyle: “Mayıs ayında öldürülen kadınların yüzde 74’ü tanıdıklarıydı. Mayıs ayında 15 kadın, kendi hayatına dair karar vermek istediği için ve boşanmak istediği için öldürüldü.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler