Bahçeye giren atı vurdu, 'Beni öldürecekti' dedi: Beraat etti

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, bahçesine giren Ceyhan Yeşil'in atını av tüfeğiyle vurup telef ettiği gerekçesiyle yargılanan Salih K., "At hırçınlık yapıyordu. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti" diye savunma yapan ve beraat etti.

Yayınlanma: 06.06.2017 - 16:25
Abone Ol google-news

Hakim sanık hakkında ruhsatsız silah bulundurmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına Avukat Gonca Arkoç, kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyize götürdü.
Olay geçtiğimiz yıl mart ayında, Bahçelerarası Mahallesi Şebnem Sokak'ta meydana geldi. PVC doğrama işyeri bulunan 38 yaşındaki Ceyhan Yeşil'in 2 yıldır hobi amaçlı beslediği rahvan at, arkadaşının bahçesinde bağlı olduğu ipi koparıp, çiftçilik yapan 65 yaşındaki Salih K.'nın bahçesine girdi. Salih K. da iddiaya göre kendi atının yanında başka atı görünce, av tüfeğiyle vurdu. Ati telef olan Ceyhan Yeşil, karakola giderek atını telef eden Salih K.'dan şikayetçi oldu.
Olayı soruşturan savcılık tarafların uzlaşıp uzlaşmayacağını sordu. Her iki taraf da uzlaşmayı kabul etmedi. Bunun üzerine savcı, sanık Salih K., hakkında "Sahipli hayvanı haksız yere öldürmek' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için dava açtı.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
Davanın bugün yapılan üçüncü duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Salih K., mağdur Ceyhan Yeşil ve İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına avukat Gonca Arkoç katıldı. Hakim Fuat Şenoğlu, avukat Gonca Arkoç'un davaya katılma talebini kabul etti.
Atı telef edilen Ceyhan Yeşil, sanıktan şikayetçi olduğunu, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Hakim, sanığa yargılamanın sona erdirileceğini belirterek herhangi bir talebi olup olmadığını sordu. Suçuz olduğunu savunan Salih K., "At hırçınlık yapıyordu. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti. Canımı kurtarmak için ateş ettim" dedi ve beraatını istedi.
Hakim Şenoğlu, sanık Salih K.'nın üzerine atılı 'haksız yere sahipli hayvan öldürme' suçunu işlediği sabit olmadığından beraatına, ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Avukat Gonca Arkoç, kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyize götürdü. Öte yandan atı telef olan Ceyhan Yeşil, sanık hakkında maddi manevi tazminat davası açacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler