CHP'ye küfürlü paylaşımda bulunan öğretmene soruşturma

Bursa'da Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen M.E.’nin, sosyal paylaşım hesabından bir kullanıcı ile girdiği tartışmada CHP ile ilgili küfür ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 07.06.2017 - 17:52
Abone Ol google-news


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, okulda Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan M.E.’nin paylaşımı ve sosyal medyadaki tartışmanın fotoğraflarını basına dağıttı. Bu paylaşımlarda CHP'ye ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ve küfürler edildiğini belirten Sarıbal, bu öğretmenin derhal görevden alınması çağrısında bulundu. Sarıbal, şunları söyledi:
"CHP’ye, değerlerimize kadınlarımıza hakaret, küfürler eden bu öğretmen cezalandırılmalıdır. Çünkü bu olanlar öğretmenlik mesleğine, onuruna, örnekliğine yakışmaz, derhal cezalandırılması gerekir. Son zamanlarda Atatürk, laiklik, cumhuriyete hakaretlerden sonra CHP ve Genel Başkanımıza ve hatta partimize gönül veren insanlara yapılanlar, söylenenler kabul edilemez. Etik ve ahlaki olan vicdani olan derhal görevden el çektirmektir.”
Bu zihniyetteki birinin bu davranışlarıyla eğitime, topluma, öğrencilere, halka verebileceği hiçbir şey olmadığını kaydeden Sarıbal, Vali ve milli eğitim müdürü ve yargıyı göreve çağırdı.

CHP’Lİ KAYIŞOĞLU VALİ İLE GÖRÜŞTÜ
Paylaşımlar üzerine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da Bursa Valisi İzzettin Küçük ile görüştü. Kayışoğlu, yaptığı bu görüşmeyi de sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kayışoğlu, şunları yazdı:
“Demirtaşpaşa MTA Lisesi'nde kendisini öğretmen zanneden ahlaksızın paylaşımlarını, görüşü ne olursa olsun insan olan kimsenin kabul edemeyeceğini biliyoruz. Bursa Valisi İzzettin Küçük'e durumu ilettim. Biraz önce İl Milli Eğitim Müdürü arayıp acil kodlu soruşturma başlattıklarını bildirdi. Bu ahlaksız görevden alınana kadar takipçisiyim. Başta Vali olmak üzere ilgililere teşekkür ederim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler