"Dozer alıp burayı yıkacağım"

CHP İzmir Milletvekili ve yazarımız Mustafa Baybay, kendisini Sincan Cezaevi’nde ziyaret eden MHP Milletvekili Lütfü Türkkan ve bir grup gazeteci ile ayrı ayrı görüştü. “Bizi içeri atan siyasi irade bizi dışarı da çıkarabilir” diyen Balbay, 6 yaşındaki oğlu Deniz'in “Ben bir dozer alıp geleceğim ve burayı yıkacağım” dediğini ifade etti.

Yayınlanma: 09.11.2013 - 10:29
Abone Ol google-news

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, dün Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti. Türkkan’ın CHP’li Balbay görüşmesinde tutuklu vekillerin durumu konusunda yapılan girişimler gündeme geldi. Balbay, mahkûmiyetlerine yönelik kararların tamamının siyasi bir karar olduğuna işaret ederek “Bizi içeri atan siyasi irade bizi dışarı da çıkarabilir” diye konuştu. Balbay, Türkkan’a yeni kitap projesi hakkında da bilgi verdi. Balbay, 6 yaşındaki oğlu Deniz’in “Ben bir dozer alıp geleceğim ve burayı yıkacağım” dediğini ifade etti.

Türkkan-Alan görüşmesinde ise önceki gün 28 Şubat davasındaki tahliye haberleri konuşuldu. Türkkan’ın verdiği bilgiye göre Alan, 28 Şubat soruşturması kapsamında 15 kişinin tahliye olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. MHP’li Alan Türkkan’a “Benim yanımda terörle mücadele ederken şehit olan çocuklar niye şehit oldu diye kendime sormaya başladım” diye sitem ederken “Bizi cezaevine koyanlar, milleti koruyup kollayanların mahkûm edilmesine ilişkin takındıkları hassas tavrı, teröristler için göstermiyorlar. Konu Nusaybin olunca bu savcılar neden bu kadar sessiz kalıyorlar” diye konuştu. MHP’li Alan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kızlı-erkekli öğrenci evleri konusunda yaptığı açıklamayla başlayan tartışmaların süni gündem yaratmaya yönelik olduğunu kaydetti.

Mustafa Balbay, öğrenci evi tartışması hakkında konuştu

‘Gezi ruhu bunu aşar’

CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kızlı-erkekli öğrenci evi tartışmasına ilişkin, “Bunu Gezi ruhu ile aşmalı. Gençler, öğrenci evi tartışmasında mizahı kullanabilirler” dedi.

Sincan Cezaevi’nde gerçekleştirilen ziyarette Mustafa Balbay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Balbay, öğrenci evi tartışmasına ilişkin, “Daha önce kamusal alan tartışması vardı. Ancak şu an artık her yer AKP’sel alan oldu. Artık kuralı onlar koyuyor, onlar değiştiriyor. Kimsenin özel hayatı güvencede değil. Onlar kuralları koyuyorlar” dedi.

Başbakan’ın gerilim siyaseti ürettiğini belirten Balbay, “Hükümet, karşıtlık üretmeye dönük politika uyguluyor. Türkiye’yi feda eden bir durum. Bunu Gezi ruhu ile aşmalı. Gençler, öğrenci evi tartışmasında mizahı kullanabilirler” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın açıklamasında örnek verdiği Denizli’nin, göç alan ve kozmopolit bir yer olduğuna dikkati çeken Balbay, “Denizli, Anadolu dayanışmasının yaşandığı bir yer. Ancak Başbakan, bu açıklamalarıyla kenti zan altında bırakıyor. Denizli’yi AKP’den korumak lazım” dedi.

Balbay, yaklaşan 10 Kasım için de “Onlar her yerden silmeye kalksalar da Atatürk her kuşakta yeniden doğuyor. Atatürk’e sahip çıkmak, eserlerine sahip çıkmakla olur” mesajını verdi.

BALBAY'IN FENERBAHÇE'Sİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler