Çaylı çete: 70 yaşındaki kadının 1 milyon 200 bin lirası çalındı

Ankara'da 70 yaşındaki A.Y. adlı kadın, 2 ay boyunca tele-dolandırıcıya aralıklarla 1 milyon 200 bin lira kaptırdı.

Yayınlanma: 11.06.2017 - 10:13
Abone Ol google-news

Şanlıurfa Akçakale’den gelen tele-dolandırıcılar, başkentte üs kurdu. Çete üyesi İmam Bakır Ç. (19) yalnız yaşayan emekli 70 yaşındaki A.Y. ile telefon üzerinden bağlantı kurarak, “terör örgütleri tüm hesaplarını ele geçirdi, ben polisim. Paranızı güvene almamız gerekir” diyerek hesaplarındaki ve evindeki paraları, altınlarını kendisine vermesini istedi.

A.Y., bunun üzerine hesabındaki ve evdeki paraları ile altınları bir poşete koyarak İmam Bakır Ç.’ye verdi. Tele-dolandırıcı, aralıklarla A.Y.’yi arayarak para almaya devam etti. A.Y.’nin evinde çay içip sohbet de eden dolandırıcı, yaşlı kadının oturduğu evi de sattırıp, parasını aldı. 2 ay boyunca tele-dolandırıcıya 1 milyon 200 bin lira veren A.Y., gazetelerde dolandırıcılarla ilgili haberi okuyunca soluğu poliste aldı. Ankara Emniyet Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro ekipleri, A.Y.’nin başvurusu üzerine çalışma başlattı.

PARA POŞETİYLE SUÇÜSTÜ
Tele-dolandırıcı İmam Bakır Ç. (19), A.Y.’yi tekrar arayıp para isteyince polis A.Y.’ye para süsü verilmiş bir poşet vererek buluşmasını istedi. İmam Bakır Ç., A.Y. ile buluşup poşeti alırken suçüstü yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İmam Bakır Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantılı yürütülen operasyonda Şanlıurfa Akçakale’den gelerek tele-dolandırıcılık yapan 5 kişi daha yakalandı. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler