'Ülken için uç'

Drone operatörleri bir araya geldi. Amaçları Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini daha iyi tanıtmak

Yayınlanma: 12.06.2017 - 21:00
Abone Ol google-news
<video:760332>

Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini dünya çapında tanıtabilmek amacıyla bir araya gelen drone (insansız hava aracı) operatörleri, “Ülken İçin Uç” adlı bir proje başlattı. Türkiye’yi ulusal ve uluslararası platformlarda öne çıkarmak için kolları sıvadılar. Facebook üzerinden örgütlenen 34 drone pilotu, 27 farklı şehirden kuşbakışı görüntüler kaydetti. Yaklaşık 2 aylık çalışma sonucu birleştirilen ve kurgusu tamamlanan görüntüler, sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Hangi şehirler var?

Klipte, Trabzon’un Sümela Manastırı, Kapadokya, Bodrum Kalesi, İstanbul Sultanahmet ve Eminönü, Ankara’dan Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği, Pamukkale travertenleri, Afyon Kalesi, Muğla, Alanya Kalesi, Sakarya, İzmir Meydanı, Kahramanmaraş, Isparta, Ordu, Osmaniye, Adana, İstanbul Boğazı, Konya Ovası, Eskişehir, Ereğli, Antalya Düden Şelalesi, Bursa, Samsun Bafra, Kıbrıs’taki Girne Kalesi, Balıkesir ve Bolu’dan kesitler yer alıyor. Kayıt, Atatürk ve Türk Bayrağı görüntüleriyle sona eriyor.

Proje devam edecek

Proje Koordinatörü Resul Hastürk, “Amacımız Türkiye’nin güzelliklerini tanıtmak. İstanbul’dan başlayıp 81 ili ayrı ayrı projelendirmek istiyoruz” dedi. Fikri ilk olarak drone operatörlerinin Facebook grubunda dile getirdiğini belirterek “Gönüllü olarak katılmak isteyen pilotlar stok görüntülerini bizimle paylaştılar. Görüntüsü olmayanlar ise çekimleri yaptı. Projemizin ilk versiyonunu da böylece oluşturduk” diye konuştu.

Hastürk, hedeflerini ise şöyle anlattı: “Ülkemizin güzelliklerini drone ile göstermek ve dünya çapında tanıtmak istiyoruz. Kimi zaman ülkenin tarihi miraslarından, kimi zaman denizlerden, kimi zaman tabiatından bahsedeceğiz. Kısacası ülke için uçacağız. Drone pilotlarını bir araya getirmek ve ileride yeni çalışmalar yapmak istiyoruz. Drone pilotları için bir dernek de kurma girişimimiz de olacak. Drone ile yapılacak faydalı işleri göstereceğiz. Bize katılmak isteyen drone operatörleri, Facebook’taki ‘Ülken İçin Uç’ grubundan bize ulaşabilirler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon