Laik eğitime savaş açtılar!

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hüda Par, yeni eğitim öğretim yılında kız ve erkek çocuklar için ayrı ayrı okullar açılmasını talep etti, tesettüre anayasal güvence istedi.

Yayınlanma: 12.06.2017 - 22:50
Abone Ol google-news

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), eğitim öğretim yılının bitmesi nedeniyle yaptığı değerlendirmede, karma eğitim sistemine yasal düzenleme ile son verilmesini, kızlar ve erkekler için ayrı ayrı okullar açılması istedi. Ayrıca yaz tatilinde çocukların yaz okulu yerine Kuran kursları ve camilere gönderilmesi talep edildi.

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı karma eğitim sisteminin kaldırılmasını istedi. Açıklamada, “Gençlerimizin hem biyolojik, psikolojik ve manevi gelişimlerine hem de başarı oranlarına olumsuz etki eden karma eğitim zorunlu olmaktan çıkarılmalı, yasal düzenlemeyle kızların ve erkeklerin ayrı okullarda okumalarına imkân sağlanmalıdır. Eğitim kurumlarında kısmi anlamda rahatlama meydana getiren başörtüsü ve tesettür serbestisi anayasal teminat altına alınarak sorun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmalıdır. Ders kitapları, dini ve ahlaki değerlere aykırı içerikten arındırılmalı, okul müfredatları Müslüman halkın hassasiyet ve beklentileri dikkate alınarak hazırlanmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Hüda Par’ın değerlendirmesinde yaz okulları yerine çocukların Kuran kursu ve camilere gönderilmesi istenerek, “Yaz tatilinde çocuklarını cami, Kuran kursu ve kütüphanelere yönlendirerek faydalı bilgiler almaları için çaba sarf edilmelidir” denildi.

Hüda Par, anadilde eğitim talebinde de bulunarak, “Eğitimde tek dil dayatmasından vazgeçilerek Kürtçe başta olmak üzere yeteri talep olması halinde herkesin kendi anadiliyle eğitim alabilmesinin önü açılmalıdır. Mevcut durum itibarı ile seçmeli ders statüsündeki Kürtçe için yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır. Öğrenci ihtiyacını karşılayacak kadar okul ve derslik yapılmalı öğretmen açığı kapatılmalıdır. 2017- 2018 Eğitim-Öğretim sezonuna yönelik çalışma ve hazırlıklara şimdiden başlanmalıdır” denildi.

Erdoğan teşekkür etmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasa referandumunun ardından yaptığı açıklamada, AKP, MHP, BBP ile birlikte Hüda Par’a da teşekkür etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler