Davadan vazgeç: Kocan çıkınca canına okuyacak

Evlendikten dört ay sonra cezaevine giren kocasının arkadaşları ve onların annelerini taciz ettiğini öğrenen genç kadın mahkemeye başvurdu.

Yayınlanma: 13.06.2017 - 12:50
Abone Ol google-news



İstanbul Anadolu Nöbetçi Aile Mahkemesi Hakimliğine avukatı Tümay Cumhur Ergen aracılığı ile başvuran K.A.D başından geçenleri dilekçesinde detaylarıyla anlattı. 

Nöbetçi Aile Mahkemesi Hakimliğine verilen dilekçede Murat Duman'ın yüz kızartıcı suç nedeniyle evliliklerinden 3 ay sonra cezaevine girdiği ve geçmişi hakkında bilgi vermediğinin altı çizdi.
Tümay Cumhur Ergen'in dilekçesinden bölümler ise şöyle; "2014 tarihinde Murat Duman ile evlendim. Nitelikli tecavüz davasının, hürriyeti tehdit ve darp davalarının da sanığı olduğunu, cezaevine girip bir sene yatıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, iki ayrı yabancı hanımdan çocukları olduğunu benden saklamış. Evliliğimizin bu yalanlar üzerine kurulduğunu öğrendim. Evlendikten yaklaşık 4 ay sonra eşimin, 'Nitelikli tecavüz, darp ve hürriyeti tahdit' suçlarından 13 yıl 9 ay hapis cezası onanmıştır. Afalladım ve ne yapacağını şaşırdım. Eşimin geçmişini tutuklanmasının ardından ailesinden öğrendim. Birlikteliğimiz süresince de arkadaşlarımı ve annelerini de taciz ettiği de benimle paylaşıldı" dedi.

1 Milyon TL tazminat istedi

Eşinin yüz kızartıcı suçlar işlediğini ve hakkında da suç duyuruları yapıldığını belirten genç kadın 10 bin TL tedbir nafakası bağlanmasını talep etti. Dilekçesinin devamında da eşinin üzerine kayıtlı olan "Deli Yürek Mercan Tuz teknesi" ile "Deli Yürek Balıkçı teknesi" üzerinde ihtiyadi tedbir uygulamasını talep etti. Yaşadıkları nedeniyle de 650 bin TL maddi ve 450 bin TL manevi tazminat talep etti.

Davadan vazgeç

K.A.D'nin dikkat çeken bir diğer iddiası ise kocasının tehditleriyle ilgili. K.A.D, "Cezaevinden tahliye olan arkadaşlarına telefonunu vermiş. Beni arayarak 'Bu davadan vazgeç kocan çıkınca canına okuyacak aklını başına al' diyorlardı. Bu şekilde çok telefon aldım en son çareyi telefonunu değiştirmekte buldum" şeklinde.
Anlattığı nedenlerle evlilik birliğinin sarsıldığını belirten genç kadın mahkemeden boşanmaları hakkında karar vermesini istedi.

2009 yılında haber oldu
K.A.D, 2009 yılında eşi hakkında yayımlanan "Erasmus öğrenci değişim projesi kapsamında 2009 yılında Muğla’ya gelen Macaristan uyruklu R.S. (26) isimli öğrenciyi, Ula ilçesi Akyaka Mahallesi Çınar Mevkii’nde tehdit, cebir, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakarak nitelikli cinsel saldırı iddiası ile yargılanan M.B. (30) ve M.D. (32)’nin cezaları Yargıtay tarafından onanarak Muğla Kapalı Cezaevine gönderildiler" şeklindeki haberi de dosyaya koydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler