DİSK'ten Cumhuriyet'e destek ziyareti: Demokrasi sınavı

DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ile DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri, dün gazetemizin Şişli merkezindeki binasına destek ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 13.06.2017 - 21:21
Abone Ol google-news

DİSK Yönetim Kurulu üyeleri ile DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri, dün gazetemizin Şişli merkezindeki binasına destek ziyaretinde bulundu. DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, zor bir dönemden geçildiğini vurgulayarak “Cumhuriyet Gazetesi’nin yaşadığı süreci hep birlikte biliyoruz. Halkın haber alma hakkı elinden alınmaya çalışılıyor. Bütün bu yaptıkları güçlerinden değil güçsüzlüklerinden” dedi.

Çerkezoğlu, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi, Basın İş Sendikası yöneticileri ve şube temsilcilerinin bulunduğu grup, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, yazıişleri müdürümüz Bülent Özdoğan ve gazetemiz yazıişleri editörlerinden Faruk Eren görüştü. Heyet, daha sonra 1 ay önce tutuklanan Oğuz Güven’in genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazetemizin internet servisini de ziyaret etti.

DİSK Genel Sekreteri Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada iktidarın elinde yalnızca sopa olduğunu belirterek, demokrasi güçlerinin çok önemli bir sınav verdiğini söyledi. 16 Nisan referandumunun bunun çok önemli köşe taşlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, “Biz özellikle basına, halkın haber alma özgürlüğüne, gazetelere yönelik bu baskılara karşı basın özgürlüğünden yana olmayı bir görev olarak görüyoruz. Son olarak Oğuz Güven’in tutuklanması trajikomik bir olay. Cumhuriyet gazetesi ile yanyana olduğumuzu ifade etmek için geldik” diye konuştu.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ise Cumhuriyet Gazetesinin doğruları yazmak görevini üstlendiği için her iktidarı bir ölçüde rahatsız ettiğini söyledi. Erinç, şunları kaydetti:

“FET Ö’cülerle kurdukları kumpası şimdi tek başlarına sürdürmeye çalışıyorlar. Niyet okuyarak ‘bu haberi niye yaptınız, bu başlığı niye verdiniz’ gibi sorularla karşı karşıyayız. Tabi bir de Cumhuriyet’in geleneksel yayın politikasından vazgeçildi gibi bir algı yaratıldı. Aslında öyle birşey yok, olmasıda mümkün değil. Çeşitli kişiler, hırsları akıllarının önüne geçen eski ardaşlarımızın bir bölümü böyle bir kampanya başlattılar. O da ne yazık ki etkili oldu, iktidarın hukuksuzluğunun da önü o çabalar sonucu açıldı. Biz özveri ile baştan beri Cumhuriyet’in yaşaması, görevini sürdürmesi için arkadaşlarla birlikte çaba harcıyoruz. O açıdan sizin bu ziyareteniz de direncimizi arttırıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler