Maçka Parkı'nda 'Adalet Nöbeti' devam ediyor: AKP’ye meydan okuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Türkiye’de hızla artan hukuksuzluklara ve adaletsizliklere dikkat çekmek, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Maçka Parkı’nda adalet nöbeti başlattı. Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu, dün Maçka’daki Adalet Nöbeti’ne katıldı. Oya Berberoğlu, “Bu yargılama büyük bir skandal. Yılmadık, yılmayacağız” diye konuştu.

Yayınlanma: 15.06.2017 - 20:01
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Örgütü, İstanbul Milletvekili Enis Berbeoğlu’nun tutuklanmasının ardından Maçka Demokrasi Parkı’nda “Adalet Nöbeti” başlattı. Burada konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Bu mücadele bütün ötekilerin ve damadı güçlü olmayanların mücadelesidir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise AKP’nin CHP ve demokrasiye yönelik savaş ilan ettiğini söyleyerek, “AKP bize kartlarını açmış meydan okuyorsa bizde CHP olarak buradayız ve onlara meydan okuyoruz” diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise Maltepe Cezaevi’ne Enis Berberoğlu’nun yerine vicdanın, ahlakın, namusun, özgürlüklerin, demokrasinin ve adaletin konulduğunu söyledi. CHP’li Muharrem İnce de “İktidarın sopası haline gelmiş hakim ve savcılara sesleniyorum; FETÖ’cü hâkim ve savcıların durumundan ibret alın” dedi. CHP’li Şafak Pavey de asla yılmayacaklarını ve sinmeyeceklerini belirtti. CHP’li Gülay Yedekçi de millletvekilleri ve gazeteciler dışarı çıkıncaya kadar mücadelenin süreceğini söyledi. CHP’li Gürsel Tekin ise Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in sözlerini okuyarak, “‘Vallahi de billahi de bu silahlar Türkmen kardeşlerimize gitmemiştir’ cümlesi bugün kabinedeki bakana aittir. Hadi yargılayın bakayım şimdi” dedi. CHP’li Barış Yarkadaş da “Bu kararda hukuk yok, bu kararda vicdan yok, bu kararda adalet yok” diye konuştu.

Berberoğlu: Mustafa Kemal’in askerleriyiz

Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu da “Bu yargılama tam bir skandal. Duruşmada yaşadıklarımız çok büyük bir rezalet. Çok büyük bir skandal. Dünya hukuk tarihine geçecek kadar büyük bir skandal. Ben bir cümleyle sözlerimi bitirmek istiyorum. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Yılmadık, yılmayacağız. Atamızın kemiklerini artık sızlatmalarına bir daha izin vermeyeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler