Cumhuriyetçilerin aileleri AYM’ye seslendi: Hukuksuzluğa hemen son verin

Ortak basın açıklaması yapan yazar ve yönetici eşleri, Anayasa Mahkemesi’ne seslerini duyurmak için haykırmak istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 15.06.2017 - 22:36
Abone Ol google-news

Kâğıthane’de gerçekleşen buluşmaya gazetemiz yazarı Özgür Mumcu, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Birgün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce, Posta yazarı Nedim Şener ve Yazgülü Aldoğan, gazeteduvar yazarı Ümit Kıvanç, gazeteciler Emin Çapa, Mehveş Evin, Altan Öymen ve Sedat Ergin katıldı.

Gazetemizin tutuklu yazarları ve yöneticilerinin aileleri, gazeteciler ile bir araya gelerek, “Bizler bugün burada sizlerin önünde Anayasa Mahkemesine seslenmek, bu hukuksuzluğa son ver diyerek haykırmak istiyoruz” dediler.

Ailelerin ortak basın açıklamasını gazetemiz yayın danışmanı Kadri Gürsel’in eşi Nazire Gürsel okudu. Gürsel, “Bizler Silivri’de tutuklu bulunan gazeteciler Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Güray Öz, Turhan Günay, Hakan Kara ve Avukat Bülent Utku’nun yakınları olarak sesimize kulak verip buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz” diyerek Anayasa Mahkemesi’ne seslerini duyurmak, hukuksuzluğa son ver diye haykırmak istediklerini söyledi.

Tutukluluk siyasal

Gürsel, şöyle devam etti: “Yakınlarımız gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklandılar. 228 gündür Silivri Cezaevinde tutuluyorlar. Aylarca iddianame yazılmadı, yazıldıktan sonra gördük ki ortada suçlanabilecekleri hiçbir fiil, hiçbir delil yok. Gelişen süreçte gördük ki; bu tutukluluk hali hukuksal değil tamamen ülkemizin içinde bulunduğu siyasal zeminin bir sonucu.

Bizleri isyana sürükleyen, terör örgütü üyeliğinden, darbeye teşebbüsten yargılanan bazı imtiyazlı kişilerin tutuksuz yargılanması mümkün kılınırken, haklarında elle tutulur hiçbir iddia bulunmayan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutukluluğunun devam ettirilmesi.

Cezaevinde yaşatılan koşulların ağırlığından, maruz bırakılan tecritten, savunma hakkı ihlallerinden söz etmek, konuyu haksız, hukuksuz, kanunsuz tutuklamadan uzaklaştırmak istemiyoruz. Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz: Anayasa Mahkemesinin Sayın Yargıçları, dosyamızı bir an önce ele alın. Hukuk ihlallerinin ötesine geçen, artık bir zulüm haline dönen haksız tutuklamalara son verin.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler