Kanser hastası 170 bin lira tedavi parasını dolandırıcılara kaptırdı

Bursa'da kanser tedavisi için bankadan kredi çeken, evini satmak zorunda kalan 46 yaşındaki Fikret Demircan, dolandırıcılara 170 bin lira kaptırdı.

Yayınlanma: 17.06.2017 - 12:03
Abone Ol google-news


Bursa’da tekstil sektöründe çalışan 1 çocuk babası Fikret Demircan’a geçen yıl akciğer kanseri tanısı konulurken tedavisine başlandı. Çalıştığı işyerinden malulen emekli olan Demircan’ın tedavi giderleri artınca, eşi Nuran Demircan da bir tekstil fabrikasında işe başladı. Hastalık sırasında borçlanan Demircan çifti, banka kredisiyle Merkez Osmagnazi İlçesi Emek Mahallesi'nden satın aldıkları evlerini satmak zorunda kaldı. Fikret Demircan, 4 ay önce sosyal medyada yayınladığı görüntü ve fotoğraflarla kendisini 'bahis danışmanı' M.Z. olarak tanıtan kişiyle telefonla bağlantı kurarak kazanacakları ile kanser tedavisini yaptırmak için para yatırmaya başladı. Her para yatırışından kazandığını söyleyen M.Z.'nin, 'Yalnız hesapta sıkıntı var. Size ödeme yapamıyoruz. Toptan vereceğiz. Siz para göndermeye devam edin" sözlerine inanan Fikret Demircan, bankadan çektiği krediler ve arkadaşlarından aldığı borç paranın ardından sattığı evinden kalan 50 bin lirayı da bu kişilere kaptırdı.

Fikret Demircan daha sonra dolandırıldığını anlayınca olayı eşi Nuran Demircan'a anlattı. Yapılan ödemelerin dekontlarını kanıt olarak yanına alıp Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Nurcan Demircan, şikayet etmesine rağmen dolandırıcıların kendilerini cep telefonu ile tekrar arayıp, "Hesabınızda 244 bin lira para birikti. 1800 lira yatırırsanız bunu hemen size aktaracağım" diyerek kendilerinden para istediğini söyledi.
Eşinin kendisinden habersiz 4 ay içinde çeşitli bankalardan kredi çekip, arkadaşlarından da borç para alıp dolandırıcıların hesabına 170 bin lira yatırdığını söyleyen Nuran Demircan, bankaya yatırılan paraların dekontunu gösterdi. Demircan, "Hayatımızı karartılar. Bu kişiler şikayet etmemize rağmen hala dolandırıcılığa devam ediyorlar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler